loading
close
SON DAKİKALAR

DP: Türkiye'de darbe dönemi kapanmıştır

DP: Türkiye'de darbe dönemi kapanmıştır
Tarih: 13.02.2012 - 06:16
Kategori: Siyaset

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Türkiye’de darbe dönemlerinin kapandığını, çağın gereği olarak artık darbe yapılamayacağını belirterek, "Bunun birden fazla sebebi var.

27 Mayıs darbesinin üzerinden 50 yıl, 12 Mart Muhtırasının üzerinden 40 yıl, 12 Eylül darbesinin üzerinden 30 yıl geçmiştir. Eskiden darbe yapmak kolaydı tek kanal, tek radyo vardı. Darbenin ilanı ve ordu içindeki komutası kolay sağlanıyordu. Şimdi ise darbe yapanlar ne TV’lere hakim olabilirler ne de ordu içinde komuta sağlayabilirler" dedi.

-"MENDERES’İN İDAM KARARINI VERENLER ADALET ADINA MİLLETTEN ÖZÜR DİLEMELİ"-

Özaçıkgöz İstanbul’da katıldığı Kanal-9 televizyonunda Adnan Menderes ve arkadaşlarının ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınlanan bir programa katıldı. Çetin Özaçıkgöz, Türkiye’ de her kesimin geçmiş darbe dönemlerinde zarar gördüğünü savundu. Adnan Menderes ve diğer demokrasi şehitlerinin, adı "Yüksek Adalet Divanı" olan ama gerçekte ne yükseklikle ne de adaletle ilgisi olmayan mahkemeyle idama mahkum edildiğini kaydeden Özaçıkgöz, "Bu engizisyon kararı için, bugünün Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Yargıtay C. Başsavcısı’ da Adalet adına milletten özür dilemelidir" dedi önerisinde bulundu.


Ergenekon iddialarına da değinen Özaçıkgöz, "sanıkların" daha soruşturma aşamasında hangi mahkemede yargılanacaklarının bilinmesi ve gizli tanıkların varlığının yargılanma biçimlerinin çok demokratik olmadığını ortaya koyduğunu ifade etti.

-"İKTİDARLARIN DEİŞMESİ MİLLET İRADESİ İLE OLSUN"-

Çetin Özaçıkgöz, şu anda çok güçlü olan iktidarın bir gün mutlaka değişeceğini belirtirken, "Sınırsız özgürlük yoktur, eğer olursa başkasının özgürlüğü kısıtlanır bu durumda tezatlık olur" dedi. Terör konusunda ise "Doğudaki örgütleri memnun etmek mümkün değil" iddiasında bulunan Özaçıkgöz, "Bugün benim hangi hakkım varsa doğu kökenli vatandaşlarında aynı hakkı var. Ama zaten amaçları hak falan değil. Mesela doğuya yatırım yapılmıyor deniyor. Bu yatırımı engelleyen PKK’dır. Doğuya yatırım yapmaktan çekinen yalnız devlet değil doğu ve batılı işadamları da doğuya yatırım yapmaktan çekiniyor" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları