loading
close
SON DAKİKALAR

Dr. İbrahim Sözen; 'C.başkanına hakaret' soruşturmasında ifade verdim

Dr. İbrahim Sözen; 'C.başkanına hakaret' soruşturmasında ifade verdim
Tarih: 19.03.2015 - 21:33
Kategori: Gündem

7 Mart 2015 tarihinde Dr İbrahim Sözen'in muayenehanesine polis gelmiş ve twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle acilen ifadeye çağrılmıştı...

7 Mart 2015 tarihinde Dr İbrahim Sözen'in muayenehanesine polis gelmiş ve twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle acilen ifadeye çağrılmıştı...

Dr. İbrahim Sözen şu açıklamayı yapmıştı;

Bugün muayenehaneme, hasta görürken 3 polis geldi tebligat için. Ekte gördüğünüz belgeyi tebliğ ettiler. Twitter'da yaptığım paylaşımlar nedeniyle 7 gün içinde Vatan Cad Emniyet'te ifade vermeye çağırıyorlar.
Polisler çok nazikti, "Dr bey, biz de çok üzülüyoruz bu tebligatları yaparken, ama görevimiz nedeniyle mecburuz" dediler. Ben de onlara, yanlış birşey yapmadığımı, kimseden korkumuzun olmadığını söyledim.
Bu hafta içinde avukatımla gidip ifade vereceğim. Bu arada, belki bu iletiyi paylaştığım doktor gruplarında, başbakanın eşi kadın - doğum uzmanı meslektaşımız da vardır veya bir tanıdığı kendisine iletir, o da belki eşine iletir: BİZ YURTSEVERLER, BUNLARDAN YILMAYIZ, KORKMAYIZ. MÜCADELEMİZİN BEDELİ NEYSE DE ÖDERİZ. Ancak unutmasınlar ki, bizlerin ödediği bedel, yarınlarda bu diktatörlük uygulamalarını yapanların ödeyeceği bedeller yanında bir hiç kalır. Çünkü eninde sonunda, zalimler, anayasal suç işleyerek ifade ve eylem özgürlüğünü baskı altında tutanlar kaybeder, akıl-bilim-adalet ve özgürlük kazanır. Bunun da böyle olacağını hep beraber göreceğiz. 7 yaşındaki oğluma ve doğmuş doğmamış tüm oğullarımıza ve kızlarımıza aydınlık ve özgür bir Türkiye inşa edip bırakacağız, buna inancım sonsuzdur."

Dr. İbrahim Sözen; 'C.başkanına hakaret' soruşturmasında ifade verdim

Dr. İbrahim Sözen ifade verdi ve özel hesabı üzerinden açıklama yaptı;

Değerli dostlarım,
"C.başkanına hakaret" soruşturmasında ifade verdim, dosyayı incelediğimizde kendisine hakaret söz konusu olmadığı görüldü, tüm desteğiniz için minnettarım.
C.Başkanı avukatları, bu suç duyurusu olayını otomatiğe bağlamış gözüküyor. O kadar ki, yazdığım tweetin başka bir siyasi kişilik için yazıldığını sanırım yoğunluklarından fark edememişler. Bunu belgesiyle ortaya koyarak açıkladık. Dolayısıyla ortada C. Başkanına hakaret gibi bir suç yoktur. Savcılığın bunu görerek takipsizlik vereceğini düşünüyorum, dava açılacağını sanmıyorum, ama açılırsa da tüm yurtsever dostlarla orda olacağımızın bilinmesini isterim.
Bu vesileyle, konuyu duyurduğumdan bugüne dek, verdikleri destek ile bu ülkenin ve vicdan/adalet duygusunun sahipsiz olmadığını kanıtlayan tüm meslektaşlarımıza, meslek örgütlerimize, arkadaşlarıma, CHP'li örgüt üyelerimize, hastalarıma ve tanışmadığımız halde yanımda olduklarını hissettiren yurtsever ilerici insanlarımıza gönülden teşekkür ederim.
Eğer herşeye karşın dava açılırsa, dava gününü ve öncesinde yapacağımız basın açıklamasını ayrıca bildireceğim.
Saygı ve sevgilerimle,
Dr İbrahim Sözen

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları