loading
close
SON DAKİKALAR

Dr. İbrahim Sözen'e Cumhurbaşkanına tweet ile hakaret davası

Dr. İbrahim Sözen'e Cumhurbaşkanına tweet ile hakaret davası
Tarih: 07.04.2016 - 23:06
Kategori: Gündem

Dr. İbrahim Sözen'e Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası ile dava açıldı. Dava 12 Nisan 2016'da Kartal Anadolu Adliyesinde görülecek...

Dr. İbrahim Sözen'e Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası ile dava açıldı. Dava 12 Nisan 2016'da Kartal Anadolu Adliyesinde görülecek...

Dr. İbrahim Sözen istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada;

13 Aralık 2014 günü, Öcalan İmralı'da bir demeç verdi: "Sabrımın son sınırındayım". Yani bu cani, hapisten açık açık Türk Devleti'ni tehdit etti. Sonrasında yaşanan olaylarda, bu tehdidinin gerçekleştiğine maalesef yüzlerce şehit ve sivil kayıp vererek tanık olduk.

Ben de bu demeç üzerine, aynı gün şu Tweet'i attım: "Katil it, "sabrımın son sınırındayım" demiş, ona bu küstah cüreti verenleri Yüce Divan'a göndermeden bu dünyadan göçmek nasip olmasın bize".

2015 yılının Mart ayında muayenehaneme gelen 4 sivil polis, hakkımda bu tweet ile ilgili bir soruşturma olduğunu bildirdi. Emniyetteki ifademde, bu tweet'de asla Cumhurbaşkanı'na karşı bir hakaretin söz konusu olmadığını, tweet'in aynı gün "Sabrımın son sınırındayım" diyen Öcalan'a yönelik olduğunu o günkü gazete manşetleriyle de belgeleyerek belirttim. Bunun yoğun şekilde "Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davaları" açmakla görevlendirilmiş avukatının o yoğunlukta yaşadığı bir yanlış algılamadan kaynaklandığını düşündüğümü söyledim.

Bu belgeye ve gayet açık şekilde, o tweette Cumhurbaşkanı'na bir hakaret olmamasına karşın, savcılık hakkımda dava açtı. O davanın duruşması 12 Nisan 2016 saat 9:30'da İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Davada avukatım, değerli hukukçu dostumuz Sn Av. Celal Ülgen ile birlikte hazır bulunacağız.

Türkiye'de insanların twitterda, sosyal medyada yazdıklarından dolayı evlerinden, işyerlerinden alındığı, gazetecilerin hapislerde susturulmaya çalışıldığı karanlık bir baskı döneminden geçmekteyiz. Tüm dünya Türkiye'de olup bitenin farkındadır, ülkemiz demokrasi liginde yüzümüzü kızartacak son sıralara düşürülmüştür.

Türkiye'de en az 12 Eylül kadar karanlık, korkunç, acımasız bir baskı ve korku düzeni vardır. Cumhurbaşkanına karşı hakaret olmadığını belgesiyle sunmama karşın, hakkımda açılan dava, temelde biz Cumhuriyet savunucularını korkutma, yıldırma, susturma amaçlıdır. Sadece kötü niyetle açıklanabilir.

Yine de Yüce Türk Adaletinin hukuktan yana yargıçlarının bu adaletsizliği giderecek kararı alacaklarına olan inancım sonsuzdur. O tweet'de ben o günlerde çözüm süreci adı altında bu tür küstahlıkları görmezden gelenlerin aksine, devlete tehdit savuran bir caniye karşı devletimi savundum. Gel gör ki, bu devlet beni dava etmekten imtina etmedi. Yine de devletime karşı kırgın değilim, bu yanlış da elbet düzeltilecektir.

Biz dik duruyoruz, duracağız. Atatürk, gençliğe hitabesinde ve Bursa nutku'nda bunları haber vermişti ve biz ne yapacağımızı biliyoruz. Bertolt Brecht'in dediği gibi: "Faşizme karşı birleşmeyenler, faşizm'in zindanlarında buluşurlar". Biz AKP iktidarının Silivri zindanlarını nasıl yıkıp geçtiysek, yurtseverleri AKP zulmünün elinden nasıl çekip aldıysak, bugün de diktatörlüğe giden bu düzeni birleşe birleşe demokratik yollarla değiştireceğiz, Türkiye'de laik demokratik anayasal düzeni direne direne kuracağız, kimse moralini bozmasın, bundan zerre kadar şüphe duymuyorum.

Saygılarımla,
Dr İbrahim Sözen

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

Dr. İbrahim Sözen'e Cumhurbaşkanına tweet ile hakaret davası

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları