loading
close
SON DAKİKALAR

Dramın altından çıkan tuhaf hikaye

Dramın altından çıkan tuhaf hikaye
Tarih: 12.02.2012 - 01:02
Kategori: Gündem

Mersin’de, 8 aylık kız çocuğu sahibi 19 yaşındaki Zahide Güncagül’ün birlikte yaşadığı Rasim Yıldız tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından şaşkınlık yaratan bir dram çıktı.

 gün önce Güncagül’ün bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin soruşturma sürerken, genç kadının annesi ve kardeşleri, cinayetin işlendiği eve ilk kez geldi. Kapı kilitli olduğu için açık kalan pencereden eve bakan ve kan izlerini görünce fenalık geçiren genç kadının annesi Ayşe Polat (51) feryat etti.

Pencereden bakarken, "Kızım Zahide, ben geldim, aç kapıyı", "Zahidem, kalk ben geldim. Annen geldi. Kalk kuzum kalk", "Yavrum sana nasıl kıydılar?" şeklinde ağıtlar yakan Polat, yaşadığı acıya daha fazla dayanamadı ve evin önünde bayıldı.

Bunun üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale ettiği gözü yaşlı kadın, diğer çocuklarıyla birlikte uzun süre evin önünde bekleyerek, evdeki özel eşyaları almak istedi. Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğüne başvuran aile, önümüzdeki günlerde anahtarın kendilerine teslim edilebileceğinin belirtilmesi üzerine yeniden Osmaniye’ye döndü.

-EŞİNDEN BOŞANIP BALDIZI İLE BİRLİKTE YAŞAMAYA BAŞLADI-

Zahide Güncagül’ün öldürülmesinin ardından yürek burkan bir dram ortaya çıktı. Cinayeti işleyen Rasim Yıldız’ın, Zahide Güncagül’ün ablası Züleyha Mutlu’nun (33) eski eşi olduğu öğrenildi.

1995 yılında 2 yıllık nişanlılık döneminin ardından evlenen Züleyha Mutlu ve Rasim Yıldız, memleketleri Osmaniye’den ayrılıp, Denizli’ye yerleşti.

İddialara göre, 8 yıllık evliliği süresince eşinden sık sık şiddet gören Züleyha Mutlu’nun, son olarak 2003 yılında aldığı bir yumruk darbesiyle kaşı açıldı ve yarası 4 dikiş atılarak kapatıldı. Bu olayın ardından Züleyha Mutlu evliliklerini bitirme kararı aldı ve çift boşandı.

Bu süre içerisinde henüz 16 yaşında olan Zahide Güncagül de, Bilal ismindeki biriyle evlendi. Ancak evliliğinde ablası gibi şiddet gördüğü öne sürülen genç kadın evi terk etti. Bir süre annesiyle Osmaniye’de yaşayan Zahide Güncagül daha sonra Mersin’de yaşayan ağabeyinin yanına geldi. Burada aynı zamanda yengesinin ağabeyi ve eski eniştesi olan Rasim Yıldız ile yakınlaşan Zahide, geçen yıl kaçarak birlikte yaşamaya başladı. Bu süre içerisinde Zahide Güncagül hamile kalırken, Rasim Yıldız ise hırsızlık suçlamasıyla tutuklandı.

Öldürüldüğü Halkkent Mahallesi’ndeki evde yaşamaya başlayan Zahide Güncagül, 8 ay önce doğum yaptı ve geçen ay Rasim Yıldız’ın cezaevinden çıkmasıyla hayata yeniden tutunmaya başladı.

Ancak Yıldız, cezaevindeyken kendisini aldattığını öne sürdüğü genç kadınla tartışmaya başladı. Aldatılma iddiası nedeniyle çıktığı iddia edilen son tartışmada ise Zahide Güncagül birlikte yaşadığı Rasim Yıldız’ın 29 bıçak darbesiyle öldürüldü.

-KAYIP TORUNUNUN PEŞİNDE-

Acılı anne Ayşe Polat, cinayetin işlendiği evin önünde sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra yaptığı açıklamada, kızının ilk evliliğinden kaçarak, bu eve sığındığını ancak bu ilişkinin onun sonunu getirdiğini söyledi.

Oğlu İsmail’in katil zanlısı Rasim Yıldız’ın kardeşi ile evlenip boşandığını, cinayetin de intikam amacıyla gerçekleştirildiği öne süren Polat, şu an 8 aylık torunu Gülseren’in kayıp olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Rasim’in kızımı öldürdükten sonra bebeği alarak kardeşi E.Y’ye verdiği yönünde bilgi aldık. Kızımı işbirliği yaparak öldürdüler. Torunu mu da yine işbirliğiyle kaçırdılar. Bir insan böyle bir cinayet işleyemez. Bir kasap bile kızıma yapılan işkenceyi, koyuna yapmaz. Benim şu an en büyük hayalim torunuma kavuşmak. Benim çocuğumun gözü açık, çocuğuna doymadan gitti. Devlet büyüklerine ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, benim sesimi duysun. Başka analar benim gibi ağlamasın, başka canlar yanmasın. Ciğerim yanıyor. 4-5 yıl sonra kızımın katili hapisten çıkar ama benim yavrum toprağın altından nasıl çıkacak? Torunumun bulunup, bana teslim edilmesini istiyorum. Benim çocuğumun tek yadigarı o. Benim kızım Zahide gibi başka kızların canı yanmasın, devlet büyüklerim bu tür olaylara bir çare bulsun."

-"KENDİ ELİMLE ÇOCUĞUMU BU EVE GETİRDİM"-

Ramazan ayı içerisinde kızının kendisine sığındığını ifade eden Polat, şunları kaydetti: "Kızım Ramazan’da bana geldi, 3-4 gün bizde kaldı. Huzurunun olmadığını, sürekli dayak yediğini anlattı. ’Bir süre daha idare et’ diye teselli etmiştim.

Kalkıp, kendi elimle çocuğumu bu eve getirdim. Eşiyle konuştum, ’oğlum bak, yaşça sen büyüksün. O küçük cahil’ dedim. Tamam deyip, daha idareci davranacağı için söz vermişti. Kızımla da tekrar konuşmuştum ve o bana ’iş bildiğin gibi değil’ demişti. Ama ben yardım etmek için geç kaldım."

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

Mersin’de 2 Eylül Cuma günü cezaevinden yeni çıktığı belirtilen Rasim Yıldız (38), Halkkent Mahallesi’nde nihaksız olarak birlikte yaşadığı Zahide Güncagül (19) ile gece saatlerinde tartışmaya başlamış, tartışmanın büyümesi üzeren Yıldız, 8 aylık kız çocuk annesi Güngagül’ü bıçaklayarak öldürmüş, olayın ardından da bebeği alarak kaçmıştı.

Yapılan çalışmalar sonucunda Yıldız, 8 aylık bebeklerini yakınlarına bırakmak için gittiği Tarsus’ta yakalanmış, Gülseren bebeğin ise Tarsus ilçesi Bahçe Mahallesi’nde oturan katil zanlısının ağabeyi E.Y’ye bırakıldığı, E.Y’nin de ailesini ve Gülseren’i alarak evden ayrıldığı belirlenmişti.

Rasim Yıldız, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları