DSP'nin Gaziantep adayı Celal Doğan: CHP aday çıkarsaydı aday olmazdım

DSP'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Celal Doğan "CHP aday çıkarsaydı aday olmazdım" dedi.
Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Celal Doğan, "Hayatım boyunca bir bölen olmadım, bundan sonra da olmam ve bunu da doğru bulmam…" ifadelerini kullandı.
Muharrem Sarıkaya'nın Habertürk'te bugün (5 Şubat 2019) yayınlanan "Özhaseki cephesinde durum" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Bir bölen olmam…"
Geçen seçim milletvekilliği adaylığında da gündeme gelmişti…
Ancak o sırada da bir dönem HDP’den Gaziantep milletvekilliği yapmış olması, bu seçimde İstanbul tercihinin öne çıkması engel oluşturmuştu.
Aslında kendisi de o dönem milletvekili olup olmamayı o denli aldırmadığı için bütün yaşananları umursamamıştı.
Yerel seçimle birlikte ismi yeniden gündeme sürüldü…
CHP-İYİ Partinin ortak göstermesi veya CHP’den adaylığının talep edilmesi halinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına talip olduğunu açıkladı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu ise İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesinde Gaziantep konusunu yeniden gündeme getirdi ve “Size bırakmıştık ancak her ikimiz ayrı girebilir miyiz?” teklifini getirdi.
Bunun gerçekleşmesi halinde Celal Doğan’ı Gaziantep’ten CHP adayı göstermek istediklerini iletti.
Akşener’in Gaziantep’in ittifak kapsamı dışına çıkarılmasına sıcak bakmaması üzerine konunun kapandığını sanıyordu ki, Celal Doğan hafta içi DSP’den gelen teklifi kabul etti ve dün resmen Gaziantep Büyükşehir adayı oldu…
“ONLARIN ŞAHSİ SORUNU”
Siyasi yaşamlarının son dönemlerinde bırakın DSP’nin kapısının önünden geçmeyi, herhangi bir yöneticisiyle temas etmeyen aday olmaları nasıl okunmalı?
Bu adayların kurumsal kimlik olan DSP’yi kendileri için manivela yaptıkları anlamına gelmez mi?
Veya DSP bu isimler üzerinden kendisine onları manivela gibi kullanmış olmaz mı?
“Madem aday gösterilmedim, ben de gider DSP’den aday olurum, kazanamasam bile oyları böler senin adayına da kazandırmam…” demek değil mi?
Celal Doğan ile dün telefonla sohbetimiz ağırlıkla bu çerçevede gerçekleşti.
Doğan, iki noktanın altını çizerek gerekçesini dile getirdi:
“Birincisi, Meral Akşener’e de kırgın değilim ki CHP’ye kızgın olayım... Gaziantep halkının talebiyle aday oluyorum… İkincisi daha önemli, eğer CHP Gaziantep’ten aday çıkarsaydı ben aday olmazdım. Hayatım boyunca bir bölen olmadım, bundan sonra da olmam ve bunu da doğru bulmam…”
Sözlerinin, Şişli Belediye Başkanlığı’na DSP’den aday olan Mustafa Sarıgül ile Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a bir gönderme gibi anlaşılacağını anımsattım.
“Ben kendi adıma konuşuyorum. O onların kişisel sorudur benim değil. Gaziantep’te CHP aday çıkarmış olsaydı ben aday olmazdım diyorum; olmazdım da… O kadar…”
ÜYE YORUMLARI
Facebook Yorumları













Sayın baskanım keske chp gaziAntepten aday cıkarsaidi senin shp döneminde cok emeğin var basarılar dilerim