loading
close
SON DAKİKALAR

DT'de atama krizi

DT'de atama krizi
Tarih: 11.02.2012 - 23:16
Kategori: Kültür & Sanat

Listede, sadece eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ın kızı Gerçek Sağlar, sınav duyurusunda yer almamasına karşın Antalya’ya atandı.

DT Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl, kuruma bağlı Erzurum, Sivas, Van, Konya, Diyarbakır, Adana ve Trabzon’da çalıştırılmak üzere “stajyer sanatçı sınavı”nı “asilden” kazanan 44 stajyer sanatçının ataması bu illere yapılmıştı. Sınavı “yedekten” kazanan 44 kişinin ataması da geçen günlerde yapılarak kurumun internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

Atanan yedek listedeki 44 kişinin 43’ü sınav duyurusunda yer alan illerde görevlendirildi. Ancak listede, sadece eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ın kızı Gerçek Sağlar, sınav duyurusunda yer almamasına karşın Antalya’ya atandı.

Kültür Sanat Sendikası Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, söz konusu atamanın “hukuka aykırı” olduğunu belirterek, “Sınav duyurusu yapıldıktan sonra, duyuruda ilan edilen yerler dışında tercih yapılamaz. Eğer DT yönetimi ‘Daha sonra Antalya bölgede oyuncu açığı oluştu ona göre atama yaptık’ derse bu da kabul edilemez. Çünkü söz konusu yerde bir kişilik boşluk mu oluşmuş? Oluşsa bile neden bu bölgeye 44 kişi arasından Sayın Sağlar’ın ataması yapılmış? DT yönetimi açıklasın” dedi.

Bu atamanın, sınavı “asilden” kazananlara yapılan bir “haksızlık” olduğuna dikkat çeken Demirkaya, “Sınavı asillerden kazanıp da doğu bölgelerinde görevlendirilen stajyer sanatçılar eğer kurum aleyhine dava açarlarsa kazanırlar” dedi. Eski Bakan Fikri Sağlar ise atamada “dahli olmadığını, atama takdirinin DT Genel Müdürlüğü tarafından verildiğini” kaydetti.

DT Genel Müdürü Lemi Bilgin ise “Söz konusu atama yönetim kurulu kararıdır. Biz hangi bölgelerin kadrolarında açık varsa ona göre atama yaptık. Siz herhangi bir yerde görevlendirilen biri için ‘Niçin burada görevlendirildiniz’ diyebilir misiniz? Biz eğer Sayın Sağlar’ı Adana’ya ya da Van’a, Diyarbakır’a, Erzurum’a atasaydık, bu kez neden oralara atadınız mı diyecektiniz?” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları