loading
close
SON DAKİKALAR

'Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi' coşkuyla açıldı

'Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi' coşkuyla açıldı
Tarih: 28.10.2018 - 17:42
Kategori: Yerel

Yenimahalle Belediyesi tarafından Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yapıldığı, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük önem sahibi, Kütahya’nın Dumlupınar topraklarında yapımı tamamlanan “Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi” coşkuyla açıldı....

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ve Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu Gazeteci Uğur Dündar,  çok sayıda milletvekili ve vatandaş katıldı.

“Ne kadar teşekkür etsem azdır”

Tören bando ekibinin gösterisiyle başladı. Ellerinde bayraklarla bando ekibinin çaldığı marşlara eşlik eden  vatandaşlar, alanı tıklım tıklım doldurdu.

Vatandaşlara “Hepimiz bu güzel ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz” diyerek seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gazilerimiz var, şehitlerimiz var. Bizler huzur içinde yaşayalım diye onlar canlarını verdi. Dolayısıyla şehitler hepimizin gururu ve onurudur. Bu topraklara sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Bu ülkede şehitlerin hakkını koruyacaksak, bu ülkeyi koruyanlara sahip çıkmalıyız. Milli duruşu, Anadolu duruşunu sergilemeliyiz. Bu topraklar şehitlerin kanlarıyla sulanmış topraklar. Milli mücadelenin hangi koşullarda verildiğini görmek zorundayız. Bu işin sağı solu yoktur. Bu bir vatanseverlik olayıdır. Ülkesini bayrağını sevenleri yeniden bir milli mücadele için göreve davet ediyorum. Üniversiteleri bilgi üreten, fabrikaları üreten, sanatçıları üreten, gazetecileri içerde olmayan bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek durumundayız. O zaman şehitlerimize olan görevimizi yerine getirmiş oluruz. Bu güzel tesisi yapan belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Dumlpınar’ı daha da geliştireceğiz, daha da güzelleştireceğiz. Dumlupınar’ı unutturmayacağız” dedi.

Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, açılışı yapılan tesiste şehitliği ve ilçeyi ziyarete gelenleri ağırlayacaklarını söyledi. Tezcan, “Bu tesis için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Şehitliğimizi ve ilçemizi ziyarete gelen konuklarımızı burada ağırlamaktan gurur duyacağız. Ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

“Dumlupınar’a sel olup geldik”

Yenimahalle’den Dumlupınar’a gurur içinde geldiklerini vurgulayan Fethi Yaşar da, “Bugün, Başkent Ankara’dan, 10 yıldır belediye başkanlığını yapmaktan gurur duyduğum Yenimahalle’den,  İstiklal Harbi’nin en sıcak ve kanlı savaşlarının yapıldığı memleketim Afyon’dan, Kütahya’dan, buraya Dumlupınar’a sel olup geldik. İstiklal Harbi’nin son noktası, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, şehit kanlarıyla sulanmış ancak kaderine terk edilmiş, unutulmuş bu topraklara hakkını teslim etmeye geldik. Dumlupınar’a yaptığımız ve adını Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi koyduğumuz bu tesisi hizmete açmak ve Cumhuriyet Bayramımızın 95’inci yıldönümünde burada olmak  benim için ayrı bir gurur ve onur oldu” diye konuştu.

“Dumlupınar o kefensiz yatanların toprakları”

Sözlerine İstiklal Marşı’nın dizleriyle devam eden Başkan Yaşar, “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi Yenimahalle’de yaşayan tüm hemşerilerimizin Dumlupınar vesilesiyle ebedi liderimiz Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimize armağanıdır. Dumlupınar o kefensiz yatanların toprakları. Kuş uğramaz kervan geçmez olmuş bu topraklar. Bugün bu ayıbı temizlemek için bir adım attık. Ülkelerin kahramanlık destanları vardır. Bizler de bu şiir ve destanlarla büyüdük. Ancak Dumlupınar’a geldiğimizde bu şiir ve destanların sadece ezberde kaldığını gördük. Hâlbuki ki İstiklal marşımızda ne diyordu ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı’” dedi.

Uğur Dündar da “Dumlupınar’ın bu tesis ile makus kaderi değişti. Şuanda her tarafı şehit kanıyla sulanmış bu avuç içi kadar küçük yerde olmamızı sağlayan herkese minnettarım. Dumlupınar için yapacaklarımız Bitti mi? Hayır. Daha Dumlupınar’a yapılacak çok şey var” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından Tezcan Kılıçdaroğlu’na çini hediye etti. Başkan Yaşar ise Tezcan’a tesisin temsili anahtarını teslim etti. Yaşar’a teşekkürlerini sunan Tezcan, Yaşar’a hemşehrilik beratını takdim etti. Ardından tesisin açılış kurdelesini kesen heyet, şehitliğe giderek dua etti.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları