loading
close
SON DAKİKALAR

‘Dune’ sinemalardaki gösterimin ardından HBO Max’te yayımlanacak

‘Dune’ sinemalardaki gösterimin ardından HBO Max’te yayımlanacak
Tarih: 24.05.2021 - 11:54
Kategori: Kültür & Sanat

WarnerMedia, “Dune”un sinemalarla aynı anda HBO Max’te gösterime girmeyeceğini duyurdu. Film, sinemalarda gösteriminin bitmesinin ardından HBO Max’te yayımlanacak.

Warner Bros., Frank Herbert’in kitabından uyarlanan, Denis Villeneuve imzalı “Dune”u sinemalarla aynı anda HBO Max’te yayımlama kararından vazgeçti. “Dune”, ilkgösterimini Venedik Film Festivali’nde yapmasının ardından sinemalarda gösterime girecek.

Warner Bros, 2022 yılı için Regal Sinemaları ile anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre filmler 45 gün boyunca sinemalarda gösterimde kalacak ve HBO Max’te gösterilmeyecek. Korona virüsü aşılamasıyla beraber 2021 yılına taşınan ancak şu anlık sadece “Dune”u kapsayan duyuruya göre, film doğrudan sinemalarda gösterime girecek ve sinemalarda kaldırılmasının ardından HBO Max’te gösterilecek. Ama Warner’ın “King Richard” ve “Cry Macho” gibi diğer yapımları HBO Max ile sinemalarda aynı anda yer alacak.

Frank Herbert’in kitabından uyarlanan “Dune”, 17 Eylül 2021’de Türkiye’de izleyicilerle buluşacak.

Ne olmuştu?

Stüdyo, Christopher Nolan’ın “Tenet” filmini koronavirüs salgını sürecinde gösterime sokup başarısız olunca HBO Max kararını gündeme getirdi. Böylece yeni kararla, Warner Bros.’un tüm 2021 filmlerinin HBO Max ve sinemalarda aynı anda gösterime gireceği açıklandı.

Yönetmen Denis Villeneuve, stüdyonun kararını “Dune”un geleceğini yok ettiklerini söyleyerek eleştirdi ancak Warner Bros., bu eleştirileri uzun süre boyunca dikkate almadı. “Wonder Woman 1984” gibi blockbuster bir film de bu şekilde HBO Max’te gösterime sokuldu.

Kaynak : Beyazperde

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları