loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya Ankara'daki saldırıyı kınadı

Dünya Ankara'daki saldırıyı kınadı
Tarih: 14.03.2016 - 08:07
Kategori: Gündem

Ankara Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Dünyanın her yerinden taziye mesajları geliyor...

Ankara Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Dünyanın her yerinden taziye mesajları geliyor...

ABD, Ankara'daki terör saldırısını kınadı

ABD yönetimi, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, Ankara'daki terör saldırısının ABD yönetimi tarafından "şiddetle" kınandığını belirtti.

Price, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, birçok masum insanın hayatını kaybetmesine ve birçoğunun da yaralanmasına sebep olan Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor" ifadesine yer vererek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi.

Ankara'daki terör saldırısının, Türk milletini hedef alan son dönemdeki terör saldırılarından biri olduğunu ifade eden Price, "Bugün ABD, NATO üyesi ve değerli bir partneri olan Türkiye'nin yanındadır" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamayla Ankara'daki terör saldırısını kınamıştı.

Azerbaycan'dan taziye mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ankara Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ankara'da yapılan acımasız saldırılar sonucu çok sayıda insan kaybı haberi bizi oldukça üzdü. Biz bu korkunç olayı kınıyoruz. Teröre karşı mücadeleyi her türlü destekliyoruz. Yaşanan bu trajedi ile ilgili size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum.”

Arjantin hükümeti Ankara saldırısını kınadı

Arjantin Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bir basın bildirisiyle Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.
Yapılan açıklamada, "Arjantin Hükümeti olarak, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiyeli yetkililer, Türk halkı ve özel olarak olaydan yaralı kurtulanlarla yakınlarını ve hayatını kaybeden ailelere baş sağlığı ve dayanışma duygularmızı iletmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi


İngiltere Başbakanı Cameron Ankara saldırısını kınadı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.
Cameron, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, " Ankara ve Fildişi Sahilleri'nde meydana gelen kahredici olaylardan dehşete düştüm. Olaydan etkilenenlerin acılarını paylaşıyorum" diye yazdı
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise Twitter hesabından yazdığı mesajda, halen İngiltere'de olduğunu belirterek, "Ankara'da bir başka bombalı saldırı daha olduğunu duymanın büyük kederi içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı Renzi: Teröristler bize boyun eğdiremeyecek


İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Türkiye ve Fildişi Sahili'ndeki terör saldırılarına ilişkin bir açıklama yaparak, “Teröristler bize boyun eğdiremeyecek ve bizi sarsamayacak" dedi.
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İtalya Başbakanlığı'nın internet sitesinden yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısından ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na derin taziyelerini ifade etti. Bir otele düzenlenen ve 10'dan fazla kişinin öldüğü saldırı nedeniyle Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara'ya da taziyelerini ileten Renzi, "Teröristler, öfkelerini her ne kadar kanlı bir şekilde ortaya koyarlarsa koysunlar, nereyi vururlarsa vursunlar bize boyun eğdirmeyi ve bizi sarsmayı başaramayacaklarını bilmeliler. Uluslararası toplumun onlara cevabı kesin, hemfikir ve kararlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Putin Ankara'daki terör saldırısını kınadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadığını belirterek Türk halkına baş sağlığı diledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Sözcüsü Dmitry Peskov şunları söyledi:
"Vladimir Putin en kararlı şekilde Ankara'daki insanlık dışı terör saldırısını kınıyor. Rusya Devlet Başkanı olay sırasında birçok kişinin hayatını kaybetmesi sebebiyle teröristlerin bir saldırısına daha uğrayan tüm Türk halkıyla birlikte yasta olduğunu dile getirdi. Vladimir Putin bu terör olayında yakınlarını kaybeden herkese baş sağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyor."

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları