loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya Çevre Günü'nde Büyükçekmece'de 1001 zeytin fidanı dikildi

Dünya Çevre Günü'nde Büyükçekmece'de 1001 zeytin fidanı dikildi
Tarih: 30.05.2019 - 17:37
Kategori: Yerel

Büyükçekmece Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında “1001 Zeytin Fidanı Dikme ve Uçurtma” etkinliği düzenledi.

Büyükçekmece Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında 1001 zeytin fidanı dikti. Etkinlikte çocuklar tarafından uçurtulan 100 uçurtma da renkli görüntülere sahne oldu.

“Cumhuriyete oksijen verip büyüteceksiniz”

Etkinliğe katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ilçede eğitim gören çevre dostu çocukları kutlayarak, şöyle konuştu:

“1001 zeytin ağacı programına katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Çağlayan Hanım ve ekibine de emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Bir küçük kalem pil denize atıldığı zaman çok büyük bir çevre kirliliği yaratıyor. Büyükçekmece’nin bütün fosseptikleri denize atılsa 1 bataryanın bu denizde yaratmış olduğu kirliliği oluşturmaz. Büyükçekmece’de yapılan araştırmalar sonucunda yemeklik zeytin yetiştirilebileceğini öğrendik. İlçemizde bolca zeytin yetiştirmemiz mümkün. Büyükçekmece’de zeytin ağacı yetiştirmeye bugünden itibaren başladık. Hayırlı olsun. Herkesin hem Kadir gecesini hem de Ramazan bayramını kutluyorum. Hepiniz bu ağaçlarla birlikte büyüyerek onlar size oksijen verirken siz de Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyete oksijen verip büyüteceksiniz. O oksijen sizleri büyütür bilime, ilme dönüşür Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin büyümesine fayda sağlar. Ülkemizin buna çok ihtiyacı var.”

1001 adet zeytin fidanı diktiler

Etkinlikte Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Bahçeşehir Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Kemal Aydın ve belediye başkan yardımcıları ilçede en çok pil, plastik, ambalaj, elektronik, cam ve yağ atığı toplayan muhtarlara ve öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Sinanoba’da gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrenciler ödül töreni sonrasında Başkan Akgün’le birlikte 1001 adet zeytin fidanı dikerek isimlerini yazdı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları