loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya ekonomisinde son yılların en hızlı büyümesi bekleniyor

Dünya ekonomisinde son yılların en hızlı büyümesi bekleniyor
Tarih: 24.07.2017 - 11:52
Kategori: Dünya

Uluslararası Para Fonu (IMF) 6 ayda bir çıkan bültenlerinden sonuncusunda, ABD ekonomisinin belirsizliklerine karşın toplam global ekonomide son 10 yılın en yüksek büyümesinin beklendiğini açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) 6 ayda bir çıkan bültenlerinden sonuncusunda, ABD ekonomisinin belirsizliklerine karşın toplam global ekonomide son 10 yılın en yüksek büyümesinin beklendiğini açıkladı. Sunulan verilere göre söz konusu büyümenin her yerde birden olması önem arz ediyor.
Konjonktür uzmanları, dünyanın her tarafında yaptıkları gözlemlerden sonra, raporlarını daha önceki tahminleri yükselme yönünde düzelttiler. Yapılan düzeltmeler, Avro Bölgesi ve Avrupa'nın genelinden olduğu kadar Çin'den, Japonya'dan ve diğer bazı Asya ülkelerinde saptanan olumlu gelişmelerden kaynaklandı.
Toplam küresel ekonominin, ortalama olarak, bu yıl %3,5, gelecek yıl tekrar %3,6 oranında büyümesi öngörülüyor. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları