loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya Fair Play Ödülü bir Türk'ün

Dünya Fair Play Ödülü bir Türk'ün
Tarih: 15.01.2012 - 19:19
Kategori: Spor

Dünya Fair Play Konseyi, Erhan Yavuz'u davranış dalında büyük ödüle layık gördü

Dünya Fair Play Konseyi (CIFP), jokey Erhan Yavuz’u davranış dalında büyük ödüle layık gördü. Avusturya’nın Innsbruck kentinde kentinde toplanan Dünya Fair Play Konseyi, 2011 yılı içinde dünyadaki fair play ödüllerini belirledi.

Toplantıya katılan Dünya Fair Play Konseyi yönetim kurulu üyesi Erdoğan Arıpınar yaptığı açıklamada, konseyin jokey Erhan Yavuz’a davranış dalında büyük ödül, Bursasporlu futbolcu Turgay Bahadır’a da yine aynı dalda kutlama mektubu verilmesini kararlaştırdığını söyledi.

Erhan Yavuz’a davranış dalındaki büyük ödül, yarış sırasında jokey Halis Karataş’ın bindiği atın kopan kantarmasını rakibine uzatması ve yarışı tamamlamasını sağlaması nedeniyle verildi.

Geçen ağustos ayında İstanbul’da, 4 ve yukarı yaşlı 10 Arap atının katıldığı sezonun önemli yarışlarından Plevne Koşusu’nda jokey Halis Karataş, favori olduğu yarışın son bin 300 metresinde bindiği "Gelibolu" isimli safkanın kantarmasının sol tarafı kopunca, büyük bir tehlike yaşadı. Bu sırada, kontrolsüz biçimde koşmaya devam eden "Gelibolu"nun hemen sol dışında yer alan ve "Eskişehirli" adlı safkana binen jokey Erhan Yavuz, olayı fark ederek atını "Gelibolu"ya yaklaştırdı. Daha sonra Yavuz, kopan kantarmanın parçasını alarak, tutması için rakibi Halis Karataş’a verdi. Böylelikle atın kontrolünü tekrar eline alan Karataş da "Gelibolu" ile 2 bin metre kum pistte 2.15.62’lik dereceyle rekor kırıp 120 bin lira ikramiyeli yarışta birinciliğe ulaştı. Büyük bir fair play örneği gösteren Erhan Yavuz ise Eskişehirli ile dördüncü oldu.

Erdoğan Arıpınar, dünyada ilk kez bir jokeyin davranış dalında büyük ödülün sahibi olduğunu ifade etti.
Jokey Erhan Yavuz "o anı" anlattı

-Turgay Bahadır’a kutlama mektubu-

Dünya Fair Play Konseyi, Bursasporlu futbolcu Turgay Bahadır’ı da davranış dalında kutlama mektubu ile ödüllendirdi.
Samsunspor maçında gol olan pozisyon sonrası, hakeme topu eliyle aldığını söyleyen Turgay Bahadır’ın bu örnek davranışı, konsey tarafından kutlama mektubu ile ödüllendirilmiş oldu.

Bu arada Erdoğan Arıpınar, Beşiktaş’ın ünlü Çarşı Grubu’nun da fair play’e aday gösterildiğini, ancak değerlendirmeye alınmadığını söyledi.

Arıpınar, Erhan Yavuz ve Turgay Bahadır’a ödüllerinin nisan ayında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen törenle verileceğini sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları