loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya kritik evrede, zor kararlarda tereddüt etmemeliyiz

Dünya kritik evrede, zor kararlarda tereddüt etmemeliyiz
Tarih: 11.02.2012 - 23:56
Kategori: Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Küresel ekonominin gücü değişmez biçimde canlılığını yitiriyor ve görünüm iç açıcı olmayan bir hal alıyor” dedi

 Washington’da 23 - 25 Eylül’de düzenlenecek Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası yıllık toplantılarına katılacak olan Babacan, IMF ve Dünya Bankası’na gönderdiği mesajda, küresel ekonominin tarihte karşılaştığı en sıkıntılı dönemden çıkmak için gösterilen çabadan sonra bazı risklerle karşı karşıya olduğuna işaret etti.
Babacan, “Küresel ekonomi ve finansal istikrar için kritik zamanlardan geçiyoruz. Bizim kararlarımız ve çabalarımız gelecek yılları etkileyecek güce sahip olacak. Bütün siyasetçilere konuları kararlılıkla ve ileriyi gören yaklaşımla ele almalarını tavsiye ediyorum. Gerektiğinde çok zor bir karar almada tereddüt etmemeliyiz” dedi.

Zayıf büyüme zarar veriyor
Babacan, ülkelerin borç krizlerinin yayıldığını ve Euro Bölgesi ekonomilerine ilişkin kaygıların da yoğunlaştığını ifade etti. Bu sorunların merkezinde siyasi çekişmeler, eşgüdüm ve kararlı eylem eksikliğinin bulunduğunun farkında olunması gerektiğine işaret eden Babacan, “Zayıf büyüme görünümleri piyasa güvenine zarar verdi ve önemli mali konsolidasyonunun sağlanmasını zorlaştırdı” dedi.

IMF’de temsil sorunu...
Artan emtia fiyatlarının üstesinden gelinmesi gerektiğini vurgulayan Babacan, “Yüksek ve dalgalı fiyatlar, arz şoklarıyla ekonomilerimizi daha fazla istikrarsızlaştıracak riskler taşıyor. Emtia piyasaları düzenlenmeli ve fiyat mekanizmasında şeffaflığı artırmalıyız” diye konuştu.
Uluslararası politikaların uyumlaştırılması ve eşgüdüm çabalarının, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu güçlüklere göre ayarlanması gerektiğini vurgulayan Babacan, “Uluslararası finansal kuruluşları özellikle IMF, bu eşgüdüm politikaları uygulanırken önemli rol oynamaya sahip bulunuyor. Etkinliğin artırılması için kapsamlı gözden geçirme ve denetim fonksiyonu yapmalıyız” dedi. Babacan, şöyle devam etti:
“Ayrıca kalıcı temsil sorununun çözümüne dikkatimizi vermeliyiz. Bu kritik bir konu, bu yüzden IMF’nin 14’üncü kota gözden geçirme çalışmasının zamanında tamamlanması ve IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun yeniden yapılandırılmasının uygulanması çağrısında bulunuyoruz. Bu reformları uygulayarak önemli başarı kaydederiz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları