loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya Kupası açılış maçı; Katar 0-2 Ekvador

Dünya Kupası açılış maçı; Katar 0-2 Ekvador
Tarih: 20.11.2022 - 20:34
Kategori: Spor

2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Katar ile Ekvador karşı karşıya geliyor. Dünya Kupası açılış maçında; Katar 0-2 Ekvador

2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Katar ile Ekvador karşı karşıya geliyor. Al Khor kentindeki Al Bayt Stadı'nda oynanan A Grubu müsabakasında hakem Daniele Orsato düdük çalıyor. Müsabaka, TRT 1'den canlı yayınlanıyor.

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda VAR hakemi olarak görev yapan Orsato, turnuvada ilk kez düdük çalıyor.

Dünya Kupası'nda ilk kez sahne alacak Katar, sürpriz yapmaya çalışacak. Futbolun milli takımlar düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda 4. kez mücadele edecek Ekvador ise 3 puan almayı hedefliyor.

A Grubu'nun diğer maçında ise 21 Kasım Pazartesi günü Hollanda ile Senegal kozlarını paylaşacak.

Toplam 32 takımın katılacağı futbolun milli takımlar düzeyindeki bir numaralı organizasyonu, 18 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.

İlk kez Arap dünyasından bir ülkede düzenlenecek turnuva, 64 müsabakaya sahne olacak. Beş kentte yer alan 8 stadın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası'nda takımlar, dörderli 8 grupta mücadele edecek.

20 Kasım-2 Aralık tarihlerinde oynanacak grup maçları sonunda ilk 2 sırada yer alan ekipler, son 16 turuna yükselecek.

Maçtan önemli anlar

15' Savunma arkasına koşu yapan Ekvador'un kaptanı Enner Valencia, ceza sahasında Saad Al Sheeb'in müdahalesiyle yerde kaldı. Daniele Orsato, beyaz noktayı gösterirken Katar kalecisine de sarı kart gösterdi.

GOL | 16' Penaltıda hata yapmayan Enner Valencia, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. 2022 Dünya Kupası'nın ilk golü Fenerbahçe'nin yıldızından geldi.

22' Katar'da Almoez Ali, Enner Valencia'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

29' Ekvador'da Moises Caicedo, Abdulaziz Hatem'e yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

GOL | 31' Ekvador, farkı 2'ye çıkardı. Angelo Preciado'nun ortasına ceza sahasında çok iyi yükselen Valencia, yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Son 16 turu mücadelesi, 3 Aralık'ta başlayacak

2022 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turu maçları, 3-6 Aralık'ta yapılacak.

A-B, C-D, E-F ve G-H gruplarının ilk 2 sırasında yer alan takımlar, çapraz eşleşme usulüne göre birbirlerinin rakibi olacak.

Son 16 turu müsabakalarını kazanan ekipler, adlarını çeyrek finale yazdıracak.

9-10 Aralık'ta yapılacak çeyrek final karşılaşmalarından galibiyetle ayrılan taraflar, yarı finale yükselecek. 13-14 Aralık'ta oynanacak yarı final maçlarında rakiplerine üstünlük kuran takımlar ise finalde mücadele etmeye hak kazanacak.

Yarı finalin kaybedenleri 17 Aralık'ta üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek.

2022 FIFA Dünya Kupası'nın şampiyonluk maçı ise 18 Aralık'ta oynanacak.

Tarihin en pahalı Dünya Kupası

2022 FIFA Dünya Kupası'nın şimdiye kadarki en pahalı Dünya Kupası organizasyonu olduğu belirtildi.

Bloomberg'in internet sitesinde yer alan habere göre, Katar, turnuvayı düzenlemeye hak kazanmasının üzerinden geçen 12 yılda hazırlık için 300 milyar dolar harcadı.

Başkent Doha, Orta Doğu'da düzenlenen ilk Dünya Kupası süresince 1 milyondan fazla futbolseveri ağırlamak için inşa edilen yeni stadyumlar ve otellerle büyük bir dönüşüme uğradı.

Turnuva hazırlıkları kapsamında 7 yeni futbol stadyumu, stadyumların entegrasyonu için bir metro bağlantısı, bir havaalanı, hastaneler, oteller ve alışveriş merkezleri inşa edildi.

İş dünyasının prestijli dergilerinden Forbes'in haberinde ise Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için harcadığı tahmini meblağın 229 milyar doları bulduğu ifade edildi.

Turnuvanın bir önceki ev sahibi Rusya ise bu kapsamda 11,6 milyar dolar harcamıştı.

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları