loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya kupasında ikinci finalist Fas'ı 2-0 yenen Fransa oldu

Dünya kupasında ikinci finalist Fas'ı 2-0 yenen Fransa oldu
Tarih: 15.12.2022 - 00:31
Kategori: Spor

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas'ı 2-0 yenen son şampiyon Fransa, finale asını yazdırdı ve Arjantin'e rakip oldu. Turnuvada önemli bir ilke imza atan Fas ise üçüncülük maçında Hırvatistan ile karşılaşacak.

Katar'ın ev sahipliğinde süren 2022 FIFA Dünya Kupası'nın yarı final maçında Fransa'ya 2-0 mağlup olan Fas'ın "final" hedefi gerçekleşmedi.

Al Bayt Stadı'nda oynanan dev maç, TRT 1'den canlı yayınlandı. Fransa ile Fas'ı tarihlerinde ilk kez karşı karşıya getiren mücadeleyi 68 bin 294 futbolsever tribünden takip etti.

Maçın hemen başında Fransa öne geçti. 5. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Griezmann'ın pasında Mbappe, ceza sahası içinden şutunu çıkardı ancak meşin yuvarlak savunmadan döndü. Sol çaprazda topu önünde bulan Theo Hernandez, yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

10. dakikada Ounahi'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Lloris soluna uzanarak topu çeldi ve gole izin vermedi.

17. dakikada Konate'nin kendi yarı sahasından uzun pasında savunmanın arkasına hareketlenen Giroud'nun ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşta, top direğe çarparak auta çıktı.

36. dakikada Fransa önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Tchouameni'nin ara pasında Mbappe'nin ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı El Yamiq kale alanında uzaklaştırdı. Tchouameni, önünde bulduğu topu bu kez ceza sahasındaki Giroud'ya aktardı. Bu oyuncunun penaltı noktası civarından şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

44. dakikada Fas beraberlik golüne yaklaştı. Sağdan Ziyech'in kullandığı kornerde Giroud'dan seken topa El Yamiq'in ceza sahası içinde yaptığı röveşatada kaleci Lloris'in parmaklarının ucuyla dokunduğu meşin yuvarlak direkten döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fransa'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının başından itibaren Fransa kalesini ablukaya alan Fas, ceza alanına tehlikeli geldi ancak rakip savunmayı bir türlü aşamadı.

Turnuva boyunca ilk kez bu kadar baskı altında kalan Fransa, 70. dakikada Dembele ile sağ taraftan ceza alanına girdi. Bu futbolcunun vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.

72. dakikada Griezmann'ın serbest vuruştan ceza alanına ortaladığı topa iyi yükselen Thuram'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

76. dakikada seri çalımlarla Fransa ceza alanına giren Hamdallah, müsait pozisyonda vurmakta gecikince, Kounde araya girerek topu uzaklaştırdı.

79. dakikada sol taraftan ceza alanına giren Mbappe'nin dört Faslı oyuncunun arasından arka direğe çıkardığı topu oyuna yeni giren Kolo Muani tamamladı ve Fransa 2-0 öne geçti.

Kalan bölümde oyunu kontrol eden Mbappe'li Fransa, sahadan 2-0 galip ayrılarak tarihinde 4. kez final biletini aldı. "Horoz", finalde Messi'li Arjantin'le kozlarını paylaşacak.

Turnuva tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika takımı olmayı başaran Fas Milli Takımı ise müsabaka sonu tribünler tarafından ayakta alkışlandı. Fransız futbolcular da Faslı oyuncular ve teknik direktör Walid Regragui'nin yanına giderek rakiplerini teselli etti.

Arjantin ile Fransa arasındaki final mücadele, 18 Aralık Pazar günü Lusail Stadı'nda oynanacak. Karşılaşma saat 18.00'de başlayacak.

Dünya Kupası'nda elemeler dahil 13 maç sonra mağlup olan "Atlas Aslanları" ise 17 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de Hırvatistan ile Uluslararası Halife Stadı'nda üçüncülük maçına çıkacak.

Stat: Al Bayt

Hakemler: Cesar Arturo Ramos Palazuelos, Alberto Morin Mendez, Miguel Angel Hernandez Paredes (Meksika)

Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Konate, Theo Hernandez, Tchouameni, Fofana, Dembele (Dk. 78 Kolo Muani), Griezmann, Mbappe, Giroud (Dk. 65 Thuram)

Fas: Bounou, Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Saiss (Dk. 21 Amallah) (Dk. 78 Ezzalzouli), Mazraoui (Dk. 46 Attiat-Allah), Ziyech, Ounahi, Amrabat, Boufal (Dk. 66 Aboukhlal), En Nesyri (Dk. 66 Hamdallah)

Goller: Dk. 5 Theo Hernandez, Dk. 79 Kolo Muani (Fransa)

Sarı kart: Dk. 27 Boufal (Fas)

Katar'ın ev sahipliğinde süren 2022 FIFA Dünya Kupası'nın yarı final maçında Fransa ile karşılaşan Fas'ın Beşiktaşlı kaptanı Romain Saiss, sakatlığı nedeniyle maça devam edemedi.

Romain Saiss'tan kötü haber...

Fransa karşılaşması öncesinde de adalesinde sakatlığı bulunan Saiss ilk 11'de sahaya çıktı ancak ağrısı nüksedince karşılaşmanın 21. dakikasında yerini Selim Amallah'a bıraktı.

32 yaşındaki futbolcu, Portekiz'le oynadıkları çeyrek final maçında da oyuna devam edememişti.

Fransa'ya 2-0 yenilerek final biletini rakibine kaptıran Fas, üçüncülük maçında Hırvatistan'la karşılaşacak.

 

Kaynak : TRT

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları