loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya kupasında ilk finalist Hırvatistan'ı 3-0 yenen Arjantin oldu

Dünya kupasında ilk finalist Hırvatistan'ı 3-0 yenen Arjantin oldu
Tarih: 14.12.2022 - 00:25
Kategori: Spor

2022 FIFA Dünya Kupası'nda yarı final maçında Arjantin, Hırvatistan'ı 3-0 yendi ve adını finale yazdırdı. Karşılaşmada bir gol bir asiste imzasını atan Arjantinli yıldız Lionel Messi, iki ayrı rekorun da sahibi oldu.

Dünya Kupası'nda ilk finalist Arjantin

2022 FIFA Dünya Kupası'nda yarı final maçında Arjantin, Hırvatistan'ı 3-0 yendi ve adını finale yazdırdı. Karşılaşmada bir gol bir asiste imzasını atan Arjantinli yıldız Lionel Messi, iki ayrı rekorun da sahibi oldu.

Katar'ın başkenti Doha'daki Lusail Stadı'nda oynanan mücadeleyi İtalyan hakem Daniele Orsato yönetti.

TRT 1, TRT 4K, TRT İZLE ve trtspor.com.tr'den canlı yayınlanan maçta Arjantin final biletini cebine koydu. Hırvatistan'ı 3-0 mağlup eden "Tangocular" dev kupaya bir adım daha yaklaştı.

Arjantin'e finali getiren golleri 34'te penaltıdan Messi ve 39 ile 69'da Julian Alvarez kaydetti.

"Tangocular", 18 Aralık Pazar günü oynanacak final mücadelesinde Fransa-Fas maçının galibiyle yine Lusail Stadı'nda karşılaşacak. Mücadele, saat 18.00'de başlayacak.

Hırvatistan ise bu eşleşmenin kaybedeniyle üçüncülük mücadelesi verecek.

Lionel Messi'den iki rekor

Lionel Messi, Dünya Kupası'nda Hırvatistan ile Arjantin arasında oynanan yarı final müsabakasında 25. Dünya Kupası maçına çıktı. Messi, Alman futbolcu Lothar Matthaus'a ait olan rekoru egale etmiş oldu.

Messi, maçta takımının ilk golüne imza atarken Dünya Kupası'ndaki 11. golünü kaydetti ve kupa tarihinin en golcü Arjantinli oyuncusu olmayı başardı.


Maçtan öne çıkanlar

Arjantin maça; Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; De Paul, Paredes, Enzo Fernández, Mac Allister; Messi, Julián Álvarez ilk 11'iyle başladı.

Hırvatistan ise sahaya, Livakovic; Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modric, Brozovic, Kovacic; Pasalic, Kramaric, Perisic ile çıktı.

İki takımın da temkinli bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ilk 20 dakikasında Hırvatistan rakibine göre daha fazla topa sahip oldu ancak bu bölümde kaleyi bulan şut çıkmadı.

88 bin kişilik Lusail Stadı'nda tribünlerin büyük bir bölümünü dolduran Arjantinli taraftarların "La Scaloneta" şarkısıyla takımlarına coşkulu destek verdiği mücadelede, Fernandez maçın ilk tehlikeli şutunu kaleye gönderdi. Bu futbolcunun 25. dakikada ceza yayı önünden çektiği şutta, kaleci Livakovic, gole izin vermedi.

Arjantin, 32. dakikada Julian Alvarez'in ceza sahası içerisinde düşürülmesinin ardından penaltı kazandı. Topun başına geçen Lionel Messi, 34. dakikada topu ağlara gönderdi ve Arjantin 1-0 öne geçti.

Messi, bu golle Dünya Kupası'ndaki 11. golünü kaydetti ve Gabirel Batistuta'yı geride bırakarak kupa tarihinin en golcü Arjantinli oyuncusu olmayı başardı.

Dakika 39! Tangocular'dan bir gol daha! Arjantin, Julian Alvarez'in golüyle skoru 2-0 yaptı.

Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Messi'den bir de asist! 69. dakikada Julian Alvarez, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. Arjantin farkı 3'e çıkardı!

Kalan bölümde oyunu kontrol eden Arjantin, sahadan 3-0 galip ayrılarak tarihinde 6. kez finale çıktı.

"Tangocular", finalde Fransa-Fas maçının galibiyle karşılaşacak. Final mücadelesi 18 Aralık Pazar günü TRT ekranlarından izleyiciyle buluşacak.

Messi, krallık yarışında Mbappe'yi yakaladı

Lionel Messi, Hırvatistan'a attığı penaltıyla turnuvadaki gol sayısını 5'e çıkardı.

Arjantinli futbolcu, 5 golle krallık yarışında ilk sırada yer alan Paris Saint-Germain'den takım arkadaşı Fransız Kylian Mbappe'yi yakaladı. Messi, kupada üç golün de pasını verdi.

Rusya 2018'in rövanşını aynı skorla aldı

Rusya 2018'de rakibiyle oynadığı grup maçını 3-0 kaybeden Arjantin, Katar 2022'de aynı skorla sahadan galip ayrıldı.

Arjantin, Dünya Kupası'nda oynadıkları maçlarda Hırvatistan karşısında ikinci galibiyetini elde etti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları