loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya Mersin'e, Biz Tersine!

Dünya Mersin'e, Biz Tersine!
Tarih: 10.03.2012 - 18:44
Kategori: Gündem

The Guardian, dünyada nükleer santral yapımında büyük üçlüde bir düşüş yaşanırken Türkiye'nin nükleer santral inşasına başlayacağını kaydetti.

The Guardian, Fukuşima nükleer santralinde yaşanan patlamadan sonra dünyada nükleer santral yapımında büyük üçlüde bir düşüş yaşanırken Türkiye, Vietnam ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin bu yıl nükleer santral inşasına başlayacağını kaydetti.

Japonya’da 11 Mart 2011’de yaşanan 8,9 büyüklüğündeki depremin etkisiyle Fukuşima nükleer santralinde yaşanan patlamadan sonra yoğunlaşan nükleer santral tartışmaları devam ediyor. The Guardian gazetesi, dünyada yeni nükleer santral yapımında büyük üçlüde bir düşüş yaşanırken Türkiye, Vietnam ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin bu yıl nükleer santral inşasına başlayacağını yazdı.

İngiliz The Guardian gazetesi, Fukuşima nükleer santralinde yaşanan patlamadan sonra nükleer santral yapımında büyük üçlüde bir düşüş yaşanırken Uluslararası Atom Enerjisi Kurumuna göre, şuan 45 ülkenin nükleer güç programı girişimlerini düşündüğünü belirtti.

Gazete, Türkiye, Vietnam, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri ve Belarus gibi ülkelerin muhtemelen bu yıl, Ürdün ve Suudi Arabistan’ın ise 2013’de nükleer santral inşasına başlayacağını kaydetti.

Haberde ayrıca, özellikle siyaset ve iş dünyasına yönelik kamuoyu araştırmaları yapan İpsos Mori tarafından 2011’de Fukuşima nükleer santralinde yaşanan patlamadan üç ay sonra gerçekleştirilen bir ankete göre, 24 ülkedeki vatandaşların yüzde 62’sinin nükleer güce karşı olduğu belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları