loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya Sendikalar Federasyonu ve Nakliyat-İş'ten Filistin'e dayanışma mesajı

Dünya Sendikalar Federasyonu ve Nakliyat-İş'ten Filistin'e dayanışma mesajı
Tarih: 23.05.2021 - 13:21
Kategori: Sendika

Dünya Sendikalar Federasyonu Filistin halkıyla dayanışma kapsamında 55 ülkeden toplamda 160 temsilcinin katıldığı çevrimiçi bir etkinlik düzenledi.

İsrail’in, başta Gazze Şeridi olmak üzere Filistin’in farklı bölgelerine yaptığı saldırılarda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 250’nin üzerinde masum insan hayatını kaybetti.

Nakliyat İş'in de katıldığı ve Nakliyat Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun bir konuşma yaptığı etkinlikte Filistin halkının yaralarının sarılmasına yönelik somut kararlar alındı.

Bu çerçevede “Filistin Halkı Yalnız Değildir” başlığı altında Uluslararası bir dayanışma kampanyası örgütlenmesi kararlaştırıldı. Filistin Halkıyla Dayanışma Kampanyası kapsamında;

– İsrail Siyonistlerinin saldırılarına maruz kalan masum Filistinlilere yönelik ilaç ve tıbbi ekipman sağlanarak Filistin’e gönderilmesi,

– Filistinli öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için okul ve kırtasiye malzemeleri temin edilerek Filistin’e gönderilmesi,

– İsrail Devletinin Gazze’de ve diğer bölgelerde yaptığı insanlık dışı katliamların her ülkede en geniş biçimde teşhir edilmesi; bu konuda eylemler, etkinlikler, basın açıklamaları, sosyal medya paylaşımları yapılması, işyerlerinde bu konunun gündem edilmesi kararları alındı.

Çevrimiçi etkinlik de 19 Mayıs 2021 tarihinde Uluslararası Arap Sendikaları Konfederasyonu (ICATU) ve Filistin Genel İşçileri Sendikası (GUPW) tarafından gerçekleştirildi. Filistin Çalışma Bakanı Nasri Ebu Ceyş, GUPW Genel Sekreteri Abdulkader Abdallah, DSF Genel Sekreteri George Mavrikos ve Filistin Kurtuluş Örgütü yetkilileriyle birlikte çok sayıda katılımcının yer aldığı etkinlikte Nakliyat İş Başkanı  Ali Rıza Küçükosmanoğlu da bir konuşma yaparak Filistin davasına her zaman sahip çıktığını ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğini vurguladı.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları