loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya Sendikalar Federasyonu'ndan Filistinlilere destek açıklaması

Dünya Sendikalar Federasyonu'ndan Filistinlilere destek açıklaması
Tarih: 12.05.2021 - 16:50
Kategori: Gündem

Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF), dünyanın beş kıtasındaki 133 ülkede bulunan 105 milyon üyesi adına, İsrail devletinin artan saldırganlığıyla bir kez kez daha yüz yüze kalan Filistinli işçilere ve Filistin Halkına yönelik enternasyonalist dayanışmasını ifade etmektedir.

Dünyanın sınıf temelli sendikal hareketi, Filistinlilere yönelik devam eden saldırıları, Gazze Şeridi’nde İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları sonucu aralarında üç çocuğun bulunduğu dokuz Filistinlinin katledilmesinne ilişkin açıklama yaptı.

Federasyondan yapılan açıklamada, "DSF, Filistinlilere yönelik El Aksa Camii’nde yapılan vahşice saldırıları ve Filistinli ailelerin Doğu Kudüs’te bulunan Şeyh Cerrah bölgesindeki evlerinden atılmalarına yönelik çabaları sonuna kadar lanetlemektedir. İsrail’in Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi’nde Filistinlilere yönelik haftalardır sürdürdüğü saldırganlığa, Filistinli kardeşlerimizin İsrail işgal kuvvetleri tarafından öldürülmesine ve tutuklanmasına derhal son verilmesini talep ediyoruz. Özgür vatanları için savaşan ve direnen kahraman Filistin Halkı yalnız değildir" denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları