İngiltere, Almanya ve Fransa, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı açıklamasının inanılır olması için olgularla desteklenmesi gerektiğini bildiren bir açıklama yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump, Washington’un 1987’de Sovyetler Birliği ile imzalanan Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’ndan çekileceğini açıkladı.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 30 Eylül'de yapılan milletvekili seçiminin nihai sonuçlarına göre, Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) birinci parti oldu
Afganistan'da gün boyu milletvekili seçimlerini hedef alan 193 saldırıda 36 kişinin öldüğü bildirildi.
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos huzurunda Dışişleri Bakanı olarak ant içti.
Ukrayna Başsavcı Yardımcısı Yevgeniy Yenin, reşit olmayan bir çocuğu öldürmekten hüküm giymiş katilin 'yer sıkıntısı' nedeniyle Lutsk cezaevinden serbest bırakıldığını belirtti.
Afganistan'ın başkenti Kabil'de canlı bomba saldırısı düzenlendi.
Geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren keyif amaçlı esrar kullanımı, üretim ve satışının yasallaştığı ikinci ülke olan Kanada'da, daha bir hafta geçmeden stoklar tükendi.
AP Başkanı Tajani, "Acilen Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin kanıtların incelenmesini sağlayacak titiz bir uluslararası soruşturma başlatılmalı" açıklamasında bulundu.
Suudi kraliyetinin gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda ölümüne ilişkin yaptığı açıklamaya Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörü Lindsey Graham Twitter'dan tepki gösterdi.
ABD Temsilciler Meclisi Teksas Vekili Demokrat Joaquin Castro, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in, 'Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili olabileceğini' iddia etti.
BMGK'deki Suriye tartışmasında yeni anayasa diye tutturan Suudi Temsilci'ye Suriye Temsilcisi, "Suudi Arabistan'ın ne bir anayasası ne de bir parlamentosu var. Hatta adı bile yok. Suudi Arabistan krallığı demek Macroni Fransa Cumhuriyeti ya da Trump Birleşik Devletleri demek gibi bir şey" dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çıkan arbede sırasında öldüğü yönündeki açıklamalarının ardından sözcüsü aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümü hakkında açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Kaşıkçı'nın ölümü kabul edilemez. Suudi Veliaht Prens ile görüşeceğim" dedi.
Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu.
Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti son günlerde Amerikan basınının gündemine otururken Amerikalı uzmanlar, Washington'un Riyad'a yönelik tutumu konusunda ikiye bölündü.
Almanya’nın, Suudi Arabistan’a bu yılın ocak-eylül döneminde yaklaşık 417 milyon euro silah sattığı bildirildi.
İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in, Türk gecesinde Nazım Hikmet'in şiirini okudu.
Türk yetkililerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasından sonra birkaç saat içinde öldürülmesinden endişelenerek harekete geçtiği bildirildi.
Batı'da pek çok terör zanlısını etkilemiş radikal İslamcı ağın lideri Anjem Choudary, 5.5 yıl hapis cezasının yarısını yattıktan sonra serbest bırakıldı. 'İngiltere'nin en tehlikeli adamı', cezasının geri kalanını evde çok sıkı gözetim altında tamamlayacak.
Amerikan New York Times gazetesi, Suudi Arabistan yönetiminin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a yakın üst düzey bir istihbarat yetkilisini sorumlu tutmaya hazırlandığını iddia etti.