Amerika’nın başkenti Washington’daki düşünce kuruluşlarından Wilson Center’ın ev sahipliğinde “Krizdeki Türk-Amerikan İlişkileri: Nereye Doğru Gidiyoruz?” başlıklı bir panel düzenlendi.
İsrail'in çok okunan gazetelerinden Haaretz, Türkiye ile ABD arasındaki gerilimi mercek altına alan bir dosya hazırladı. Amir Tibon imzalı haberde, açıklamalarda bulunan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, yaşanan gerilimi değerlendirdi ve Beyaz Saray'ın duruma yaklaşımını gözler önüne serdi.
Almanya’da yapılan anket halkın yüzde 71’inin Türkiye’ye ekonomik yardım yapılmasına karşı olduğunu gösterdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın 2016 ABD Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiası soruşturması kapsamında 8 iddiadan suçlu bulunan eski kampanya direktörü Paul Manafort ve eski avukatı Michael Cohen hakkında Twitter'dan açıklama yaptı.
Türkiye'nin yurt dışındaki gençlerin 'Türk dili ve kültürü ile dinlerini unutmamaları için' bazı Avrupa ülkelerinde açmaya hazırlandığı hafta sonu okulları, Hollanda tarafından 'endişe verici' bulundu. Hollanda Başbakanı Rutte, "Öğrencilere kurabiye pişirmeyi öğretmeyecekleri kesin" dedi.
Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, daha önce ülke topraklarının sadece yüzde 8'inin kontrolünü elinde tutan Suriye ordusunun, Rus hava güçlerinin Suriye'deki operasyonları sırasında ülke topraklarının yüzde 96.5'inin denetimini yeniden ele geçirdiğini söyledi.
Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, 9 ile 12 aylık dönemde 3 veya 4 faiz artışı olması gerektiğini belirtti.
ABD Başkanı Trump, Avrupa Birliği’nden ithal edilen otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi.
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği`nin şirketlerini ABD`nin İran`a karşı yaptırımlara karşı koruyabilmesi için yeni bağımsız bir SWIFT sistemi kurması gerektiğini belirtti.
İran'ın önde gelen muhafazakar mollalarından Ayetullah Ahmed Hatemi, başkent Tahran'da Kurban Bayramı hutbesinde, nükleer anlaşmadan çıkan ve yeniden yaptırım uygulamaya başlayan ABD'yi hedef aldı.
ABD Başkanı Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, FBI'a teslim olup New York'taki federal savcılarla anlaşma yoluna gitti. Cohen vergi kaçırma ve 'mali kurumlara yalan beyanda bulunarak seçim kampanyası finansmanında usulsüzlük yapma suçlamalarını kabul etti.
ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın ABD'de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığını bloke etti.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katıldığı bir törenle İran, ilk tümüyle yerli tasarımı ve yerli yapımı savaş uçağı olan Kevser'i tanıttı.
Trump, ABD açısından bir tabu olan Fed'le (ABD Merkez Bankası niteliğine de sahip Federal Rezerv Sistemi) ilgili yorum, eleştiri, müdahalede bulunmama geleneğini bozmaya devam ediyor.
Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani bayram konuşması yaparken başkent Kabil'de başkanlık sarayının da bulunduğu diplomatik bölgeyi militanlar top mermisi ve roket yağmuruna tuttu.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını eleştirerek, Türkiye ve İran'ın savunma sanayisi alanında işbirliği yapabileceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 yıl önce bölge için "olası demokrasi feneri" olma umudunu verdiğini belirten The New York Times, Erdoğan'ın tüm iktidarı elinde toplaması ve muhalefete karşı acımasız baskıyı başlatmasıyla bu umudun tamamen yok olduğunu kaydetti.
Almanya Dışişleri Bakanı Maas, gazeteci Meşale Tolu hakkındaki yurt dışı yasağının kaldırılmasını, Türkiye ile ilişkilerin düzelmesi yönünde bir adım olarak niteledi. Tolu'nun Pazar günü Almanya'ya dönmesi bekleniyor.
Kremlin Sözcüsü Peskov, Erdoğan'ın İstanbul'da gerçekleşeceğini söylediği Putin, Erdoğan, Merkel ve Macron görüşmesine ilişkin "Planlanmamış ve üzerinde anlaşılmamış bir şeyi iptal edemezsiniz. Böyle bir görüşme olmayacak" dedi
ABD Başkanı Donald Trump, Rahip Brunson'ın özgürlüğüne kavuşması için Türkiye'ye taviz verilmeyeceğini söyledi.
Fransız Total şirketi, İran Güney Pars projesindeki faaliyetine resmen son verdi. Faaliyetlerine son vereceğini iki ay önce açıklayan Total'in işlerinin Çin devlet şirketi olan CNPC'ye devredilmesi gündemde.