Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'de 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için gözlemci göndermeyeceği açıklandı.
Afganistan'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 16 kişi öldü.
Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, İsrail'in katliamları ile ilgili dosyayı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) teslim etti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi yaptı.
Belçika'da aşırı sağcı parti Flaman Çıkarı'nın (VB) senatörü Anke Van dermeersch, 'askeri bir el kitabı' dediği Kuran-ı Kerim'le ilgili olarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun ‘Tarihteki en güçlü baskı ve yaptırımla İran'ı ezeceğiz’ dediği ve 12 şart sıraladığı İran’dan bir tepki daha geldi.
Makro ekonomist ve finans tarihçisi Russell Napier, İsviçre’nin Neue Zürcher Zeitung gazetesine verdiği röportajında Türkiye'yle ilgili tespitlerde bulundu. Napier, Türkiye'yi büyük bir krizin beklediğini ileri sürerek “Türkiye’nin iflası başladı” dedi.
ABD ve Guatemala'nın ardından Paraguay da Kudüs'te büyükelçilik açtı. Paraguay'ın Kudüs Büyükelçiliği yapılan resmi törenin ardından hizmete açıldı. Paraguay, ABD ve Guatemala'nın ardından Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan üçüncü ülke oldu.
Devlet başkanlığı seçimlerinin ilk turunda 5 milyon 800 binden fazla oy alarak yaklaşık yüzde 68'le yeniden seçilen Maduro, 2025 yılına kadar görev yapacak.
Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre Fransız özel kuvvetleri, Suriye'nin Irak sınırında YPG kontrolündeki bölgeye 6 topçu bataryası kurdu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, 24-25 Mayıs'ta gerçekleştireceği Çin ziyaretinde çok taraflılığı güçlendirmek istediğini belirtti.
Suriye ordusuyla IŞİD arasında, militanların Yermuk Mülteci Kampı’ndan tahliyesi ile ilgili müzakerelerin yürütülmediği, güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonunun devam ettiği belirtildi.
İngiltere taht sıralamasında 6. sırada yer alan Prens Harry, 1.5 yıldır nişanlı olduğu Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile İngiltere'nin Windsor kentinde bulunan St George Şapeli'nde evlendi.
ABD'nin İran yaptırımlarından korunmak için 1996'dan kalma bir yasayı dirilten AB, ardından Avrupa Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Miguel Arias Canete'yi Tahran'a gönderdi.
Danıştay Genel Sekreteri, Danıştay 10. Daire’ye gönderdiği savunmada, YSK üyelerinin mühürsüz oyları geçerli sayması hakkında “YSK üyeleri takdir yetkisini kullandı” dedi
Havana'dan Holguin kentine gitmek üzere havalanan 113 kişinin bulunduğu uçak, Jose Marti Uluslararası Havalimanı'ndan kalktıktan kısa süre sonra düştü. Küba'nın resmi gazetesi Granma, düşen uçaktan sadece 3 kişinin kurtulduğunu belirtti.
BM İnsan Hakları Konseyi İsrail'i kınayarak, Gazze'de 60'ın üzerinde Filistinli'nin öldürülmesini araştırmak için bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulmasını kabul etti.
ABD'nin Teksas eyaletinin Galveston bölgesinde bulunan Santa Fe Lisesi'ndeki silahlı saldırıda en az 8 kişi öldü.
Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Filistin ve İsrail arasındaki son gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.
ABD'ye 'karşı tedbirin' içeriği belli oldu. İthalatı yaklaşık 1,8 milyar doları bulan ürünler için alınan tedbir, ABD için 266,5 milyon dolar vergi yükü oluşturacak.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad ile görüştüğünü belirtti.