İran’a yönelik ABD yaptırımlarını deldiği iddiasıyla New York’ta yargılanan eski Halkbank Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla davasında kritik bir gelişme yaşandı.
Dışişleri Bakanlığı, ABD'li danışman Mcmaster'ın Türkiye'nin aşırıcı örgütlerinin sponsorluğunu yaptığına yönelik iddialarının kabul edilemez olduğunu açıkladı.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandiyan, Türkiye ile 2009 yılında imzalanan ilişkileri normalleştirme protokollerinin edeceklerini söyledi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) 1 Mayıs 2007’deki Taksim eylemine polis müdahalesiyle ilgili başvurusunu sonuçlandırdı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, siyasi riskler ve yüksek kur oynaklığı nedeniyle Türk şirketler için 2018 yılında negatif öngörüde bulundu.
Federal Alman Parlamentosu, Peşmerge Güçleri’ne askeri eğitim süresini uzattı.
Jens Stoltenberg'in NATO Genel Sekreterliği'ne devam edeceği biliniyordu ama ne kadar süreyle sorusuna yanıt aranıyordu. NATO, Stoltenberg'in sözleşmesini 30 Eylül 2020'ye dek uzattı.
Çin'in Kahire Büyükelçisi ve Arap Birliği'nin tam yetkili temsilcisi Song Aiguo, Çin'in temmuz ayında Filistin sorunu için ileri sürdüğü 'dört maddelik öneri paketi'ni yerine getireceklerini belirtti.
Rusya ve Türkiye arasındaki S-400 anlaşmasıyla ilgili Rusya cephesinden önemli bir açıklama geldi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından bölgede gerilim dinmiyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında en az iki kişi hayatını kaybetti.
Suriye'de Türkiye'nin kontrolündeki Fırat Kalkanı bölgesinde eski IŞİD'lileri 'topluma kazandırmak' için terapi merkezi açıldı.
İran'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Avusturya'daki bir doğalgaz boru hattında yaşanan patlamada 60 kişinin yaralandığı belirtiliyor.
Türkiye’nin hem yurt içi hem yurt dışında en yaygın şube ağına sahip Ziraat Bankası’nın New York şubesinde haziran ayından beri işlem yapılmadığı daha sonra şubenin tamamen kapatıldığı öne sürüldü.
Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın sanık olarak yargılandığı davada, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten ekibin içinde olan Mali Şube'de çalışan Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz tanık olarak dinlendi.
İran'ın batısında 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen haftaki ziyaretinde Lozan anlaşmasında güncelleme yapılması önerisinin yankıları sürerken, Yunanistan ile Türkiye arasında Ege'deki meşhur Kardak kayalarında yine gerilim yaşandı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının yapıcı olmadığını ve çatışmanın fitilini ateşleyebileceğini söyledi.
New York polisi, Manhattan'da sebebi henüz bilinmeyen bir patlama gerçekleştiğini duyurdu.
Türkiye ile İsrail arasında Kudüs’ün başkent ilan edilmesi dolayısıyla yaşanan tartışmaya Almanya da katıldı. Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’i terör devleti‘ olarak suçlamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani yarın İstanbul'a geliyor. Ruhani, 'Yemen'e saldırıları durdurmak ve siyonistlerle işbirliğini sonlandırmak' şartıyla Suudi Arabistan'la iyi ilişkiler kurabileceklerini söyledi.