Esad'ın Danışmanı Buseyna Şaban, 'ABD himayesindeki SDG dahil Suriye'deki tüm tecavüzcü güçlerle savaşacağız' dedi
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, önceki gün gerçekleştirilen füze denemesi sırasında yaptığı açıklamada, ABD'nin 'askeri seçenekten bahsetmeye cüret edemeyeceği' bir güç dengesinin sağlanmasını hedeflediklerini açıkladı.
Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) 2 yıl sonra açılan parlamentosu, 25 Eylül'de yapılacak olan bağımsızlık referandumu kararını oy çokluğuyla kabul etti.
Beyaz Saray, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapma kararını desteklemediğini ve 'referandumun iptal edilmesi' çağrısında bulunduğunu açıkladı.
ABD siyasetinin etkili isimlerinden Demokrat Partili Senatör Ben Cardin, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri almaya hazırlanan Türkiye'ye yaptırım uygulama önerisinde bulundu.
ABD'nin, 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunu erteleme teklifini reddeden IKBY lideri Barzani 'Daha önce birçok vaatler verildi ancak hiçbiri yerine getirilmedi. Hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz' dedi.
Dışişleri Bakanlığı, Belçika'da PKK bağlantılı 36 özel ve tüzel kişi hakkında başlatılan soruşturmanın yargıya taşınmasını önleyen kararın kabul edilemez olduğunu belirtti.
Türk Dışişleri Bakanlığı, Astana’daki Suriye görüşmelerinde İdlib vilayeti ve civarını kapsayan çatışmasızlık bölgesi ilan edildiğini duyurdu.
Güney Kore, KDHC'yi 'bir daha belini doğrultamayacak şekilde imha edebileceklerini' söylerken, Britanya da dünyayı KDHC'ye karşı birliğe çağırdı.
Astana'da taraflar, İdlib'te oluşturulacak "çatışmasızlık bölgesi"nin sınırları konusunda anlaşmaya vardı.
Almanya'nın Köln kentinde geçen yıl düzenlenmesi polis tarafından engellenen geleneksel 'Kürt Kültür Festivali', cumartesi günü Deutz'da yapılacak.
The Sun'ın haberine göre, Londra metrosunda bir patlama meydana geldi. Çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi, olay yerine ambulanslar sevk edildi.
Fransa'da devriye gezen askerlere saldırı gerçekleştiren bir kişi gözaltına alındı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İngiliz Financial Times (FT) gazetesine verdiği röportajda, AB'nin üyelik müzakereleri çerçevesinde Türkiye'ye 'şantaj' uyguladığını söyledi.
Kuzey Kore 3 hafta içinde 2. kez Japonya'yı hedef aldı. Pyongyang yakınlarından fırlatılan füze, Japonya hava sahasına girerek Pasifik Okyanusu'na düştü.
Irak'ın güneyinde bir kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırılarında ölü sayısı 50'ye yükseldi. 80'den fazla kişi de yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.
Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in görevden alınması kararını imzalayarak oylama için parlamentoya gönderdi.
Çinli bilim otoritelerinin, ülkenin aktif deprem kuşağında yer alan bölgelerindeki plaka tektoniği üzerine yapılan sismolojik araştırmaları desteklemek için özel bir fon ayıracağı bildirildi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alımıyla ilgili, 'NATO üyeleri hangi ekipmanı alacaklarına kendileri karar verir' dedi.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya ve Türkiye arasında devam eden diplomatik krize ilişkin açıklamada bulundu.