Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Toplantısı sırasında New York'ta bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lotte New York Palace Otel'de, ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin Basın Danışmanı Kifah Sincari, İran ile Türkiye'nin, sınırlarında yeni bir devlet oluşmasına saygı duymasını umduklarını söyledi.
Brezilya'da gerici bir yargıç, psikologların, eşcinselliği bir hastalık olarak sınıflandırıp 'eşcinsel dönüştürme terapisi' adı altında terapi uygulamasını onayladı.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin Basın Danışmanı Kifah Sincari, birtakım garantiler verilmesi halinde referandumu ertelemeye hazır olduklarını söyledi.
İsviçreli bir firma Alp dağlarından topladığı temiz havayı şişeleyip satıyor. Hava kirliliğinin yoğun olduğu Türkiye'de pek çok kentin bu havaya ihtiyacı var.
İngiltere polisi, geçen hafta Londra metrosunda düzenlenen bombalı terör saldırısı kapsamında gözaltına alınanların sayısının 6'ya yükseldiğini bildirdi.
Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Fetih el Şam'ın İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesine düzenlediği saldırının ABD istihbaratı tarafından planlandığını belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Berlin Birliği'nin düzenlediği “Türkiye Kaynaklı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”na katıldı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın BMGK'da İran nükleer anlaşmasına yönelttiği eleştiriler Avrupa'da tepkiyle karşılandı. Almanya ve Fransa, İran anlaşmasının korunması gerektiğini görüşünde.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Associated Press’e (AP) verdiği ve dün yayınlanan röportajda, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini satın aldıktan sonra Fransa ve İtalya’dan da benzer sistemleri satın almak üzere görüşmelere başladı
Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-Ho, ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla ilgili ‘köpek havlaması sesi' benzetmesinde bulundu.
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi New York'ta Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Üst Düzey Gayriresmî Diyologu'na katıldı.
İngiltere'de yayınlanan Financial Times (FT) gazetesi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin 25 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumundan geri adım atmamasının Ankara ile ilişkileri test ettiğini yazdı.
Mahkemede İran Petrol Bakanlığı avukatıyla Babek Zencani birbirine girdi. Zencani duruşma salonundan zorla çıkarıldı.
BBC muhabiri Mark Lowen, bir meslektaşının Ankara'da bir hükümet yetkilisiyle röportaj yapmaya gittiğini, fakat Türk hükümetinin kendilerine bir flaş disk vererek 'Röportajı biz yaptık' dediğini iddia etti.
Kürdistan bölgesi lideri Barzani, referandumdan sonra Bağdat'la masaya oturacaklarını, müzakerelerin 2 yıl sürebileceğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Genel Kurulu'nda 'Roket Adam' olarak tanımladığı Kim Jong Un'dan Trump'a yanıt geldi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Maria Kasırgası sebebiyle Porto Riko ve ABD Virgin Adaları bölgelerine seyahat edilmemesi bildirildi.
Almanya'nın Sesi, Almanya'da 24 Eylül'de yapılacak Federal Meclis seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
ILO’nun son araştırmasına göre, dünya genelinde zorla çalıştırılan ya da evlendirilen 40 milyondan fazla 'modern köle' var. 152 milyon çocuk ise çalışmak zorunda bırakılıyor.