Almanya, Fransa, ABD, İngiltere gibi ülkelerden 500’ü aşkın bilim insanı, Türkiye’deki akademik kıyıma dikkat çeken bir metni imzaladı. Dünyadaki tüm akademilere YÖK, TÜBİTAK gibi kurumlarla ilişkileri askıya alma çağrısı yapıldı.
Reuters haber ajansı, İngiltere'nin başkenti Londra'da, parlamento binasının yakınlarında bir güvenlik olayına müdahale edildiğini duyurdu.
ABD başkan yardımcısı Mike Pence’nin Venezuela demokrasisi hakkında yaptığı konuşma üzerine Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro ABD’ye seslendi: Burnunuzu Venezuelaya sokmayın!
Rus hava güçlerinin, geçen ay sonunda Rakka'nın güneyine düzenlediği bir operasyonda, IŞİD lideri Bağdadi'yi öldürmüş olabileceği ve bu bilginin doğrulanmaya çalışıldığı açıklandı.
Çin-ABD Üst Düzey Ekonomi ve Ticaret Diyaloğu dün, ABD'nin New York eyaletinde düzenlendi.
Washington DC Polis Şefi Peter Newsham, ''28 yıllık polislik kariyerimde Erdoğan'ın korumalarının yaptığı gibi bir saldırı görmedim'' dedi.
Dışişleri Bakanlığı: ABD makamlarının kararı hukuki dayanaktan yoksundur.
Washington polisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Türkiye büyükelçiliği önünde meydana gelen olaylara müdahil olan 12 koruma hakkında yakalama kararı çıkardı
İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Metin Balkanlıoğlu'nun özel harekat polislerine infaz çağrısında bulunan görüntüleri ortaya çıktı.
Tillerson'ın, 'Müslüman Kardeşler’in bazı unsurlarının şimdi hükümetlerin bir parçası haline geldiklerini' vurgularken örnek olarak 'Türkiye ve Bahreyn parlamentolarının üyelerini zikrettiği' belirtildi.
Çin'de bir çocuk yuvasının yakınların patlama gerçekleşti. Patlamada 7 kişinin öldüğü, 59 kişinin yaralandığı ifade edildi. Reuters, 9 kişinin ağır yaralı olduğunu ifade etti. Olayın terör saldırısı mı yoksa bir kaza mı olduğu henüz bilinmiyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li yönetmen Oliver Stone'a verdiği demeçte, IŞİD saflarında 30 bini yabancı ülkelerden paralı olarak tutulmuş 80 bin militan olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen ayki Washington ziyareti sırasında Türk büyükelçinin konutunun dışında yaşanan kavgaya karışmakla suçlanan iki Türk, Amerikan polisince tutuklandı.
Malezya'da bir askeri uçağın kalkıştan hemen sonra kaybolduğu bildiriliyor. Arama kurtarma ekipleri uçağın enkazını arıyor.
Katar Savunma Bakanlığı, 12 milyar dolar değerinde F15 savaş uçağı alımı için ABD ile anlaşma imzalandığını duyurdu.
Londra polisi kentin merkezindeki 24 katlı bir binada çıkan yangında en az 12 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
ABD'nin Washington kentinde düzenlenen silahlı saldırıda ABD'li Kongre üyesi Steve Scalise vuruldu.
Almanya, Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakılması konusundaki ısrarını sürdürüyor.
Londra'daki 24 katlı Grenfell Tower'da yüzlerce kişinin yaşadığı binada çıkan yangın nedeniyle ilk belirlemelere göre altı kişi hayatını kaybetti, en az 50 kişi ise tedavi altında.
Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 27 katlı bir bina alevler içinde kaldı. Gece saatlerinde başlayan yangın sabaha kadar sürdü. 30 kişinin yaralandığı bildirilirken Londra itfaiyesi yangında can kaybı olduğunu duyurdu.
Panama Devlet Başkanı Juan Carlos Varela dün, Panama ile Çin arasında diplomatik ilişkilerin resmen başladığını açıkladı.