ABD'nin yeni İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Afrika gezisi öncesi Trump yönetimini kastederek "Ortadoğu ile ilgili bazı söylemler kulağımıza geliyor ki, bu söylemler doğrusu rahatsız edicidir' dedi.
Avrupa’nın birçok kentinde çoğunluğu kadınlardan oluşan binlerce kişi, 20 Ocak’ta Barack Obama’dan görevi devralan yeni ABD Başkanı Donald Trump’ı protesto etmek için meydanlara çıktı.
15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan sekiz FETÖ'cü askerin Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceklerine dair karar ertelendi.
Türkiye ve Rusya'nın girişimleriyle Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Suriye barış görüşmeleri başladı.
Barzani'ye yakınlığıyla bilinen ve Erbil merkezli yayın yapan Bas News, YPG'ye desteği nedeniyle Türkiye'nin tepkisini çeken ABD'nin, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir üs kurduğunu ve üsse 800 komandonun yerleştirildiğini iddia etti.
Tibet Özerk Bölgesi, Çin'in diğer bölgeleriyle birlikte, yabancılar için birleşik çalışma izni uygulamasını hayata geçirecek.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Trump'la birlikte Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri inşa politikasına yönelik engelleri ortadan kaldıracağını söyledi.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de çözüm için başlayacak müzakerelerin 23 Ocak günü saat 13.00'de başlayacağını ve ertesi gün aynı saatte sona ermesinin beklendiğini açıkladı.
ABD'de bir hükümet kurumu Trump'ın yemin törenine katılımın düşük olduğunu gösteren bir mesajı paylaşınca, İçişleri Bakanlığı'ndan Twitter yasağı geldi.
Hindistan’ın güney doğusunda Andhra Pradesh’te ekspres trenin yoldan çıkması sonucu meydana gelen kazada en az 27 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.
Okyanusya kıtasında bulunan Papua Yeni Gine'de 7.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından bölgede geniş çaplı tsunami uyarısı yapıldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, ABD’nin Suriye’de barış konulu Astana görüşmelerine heyet göndermeyip, büyükelçi tarafından temsil edileceklerini açıkladı.
Almanya’dan Finlandiya’ya Avustralya’dan ABD’ye on binlerce kadın Trump’a karşı protesto gösterisi düzenliyor. Kadınlar, kadın düşmanlığı, şiddet, ırkçılık, homofobi ve dini hoşgörüsüzlüğü protesto ediyor.
Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh görevini bırakmayı kabul ederek, haftalardır süren krize son verdi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, uyuşturucu kaçakçılığının terör örgütlerinin harcamalarının büyük bir kısmını karşıladığını belirtti.
Rusya Savunma Bakanlığı, 6 adet Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağının Suriye’nin Deyr ez Zor bölgesindeki IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD Başkanı Donald Trump’ı arayarak yeni görevi için kendisini kutlayabileceğini belirtti.
İran’ın başkenti Tahran’da önceki gün yangın sonrası çöken binanın enkazından iki kişinin cansız bedeni çıkarıldı.
TSK, Fırat Kalkanı Harekatı'nda, El Bab, Bzagah ve Kabbasin’in güneyinde 21 IŞİD terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekatında 17 bina, bir havan ve bir zırhlı aracın imha edildiğini açıkladı.
ABD tarihine ilk siyahi başkan olarak adını yazdıran Obama, ‘umut’ ve ‘değişim’ sloganlarıyla çıktığı Beyaz Saray yolculuğunu tamamladı.
Trump başkanlık koltuğuna oturdu, Beyaz Saray'ın internet sitesinden LGBTİ hakları ve küresel ısınma kaldırıldı