Rus ve Türk askeri yetkililer arasında, Suriye’deki hava saldırılarının koordinasyonunu ve Suriye hava sahasında uçuş güvenliğini içeren bir mutabakat imzalandı.
İngiliz hükümeti, Cenevre'de devam eden Kıbrıs barış görüşmelerinin önemli bir fırsat olduğunu ve bir çözüme ulaşılması için ellerinden gelen tüm desteği vereceğini bildirdi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Finlandiya Dışişleri Bakanı Soini ile Türkiye-AB ilişkilerini görüştü. Görüşmeyle ilgili basın toplantısı yapan Ömer Çelik, 'Gümrük Birliği'ni hassas bir şekilde takip edeceğiz.' dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yeni yaptırımları ikili ilişkilerin bilerek bozulması için atılan ek adımlar olarak adlandırdı.
Ulusal İnsan Hakları Komisyonu, Endonezya'da farklı inanç ve gruplar arasındaki dinsel hoşgörüsüzlük vakalarının son iki yılda yaklaşık yüzde 20 arttığını bildirdi.
Rusya Devlet Başkanı Putin’in elinde ABD başkanlık seçimini Trump’ın lehine hacklediği iddiasından bile daha güçlü belgeler olduğu öne sürüldü. Raporda, 'Putin'in elinde Trump'ın seks kaseti var' iddiası dile getirildi.
20 Ocak’ta başkanlık görevini Donald Trump’a bırakacak olan ABD Başkanı Barack Obama, yaptığı veda konuşmasında gözyaşlarını tutamadı.
AİHM, İsviçre'de kızlarını yüzme dersine göndermek istemeyen biri Türk iki ailenin davasında kararını açıkladı. Mahkeme, devletin toplumsal entegrasyondan sağladığı yararın, din özgürlüğüne ağır bastığına hükmetti.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin Suriyeli askerlere yönelik saldırılarının Rusya ile yaptıkları ateşkes anlaşmasına zarar verdiğini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki uzun vadeli politik çözüm arayışlarında PYD’nin de masada yer alması gerektiğini savundu. PYD'nin Suriye müzakerelerinde yer almaması, Türkiye'nin kırmızı çizgilerinden biri.
İran’ın önde gelen politikacılarından eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani, yüz binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ismi, büyükelçiliğin bulunduğu Karyağdı Sokak'a verildi.
Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’de operasyona başlamalarından bu yana IŞİD’e ait 174 petrol tesisinin imha edildiğini açıkladı.
Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak’ın seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump’ın 20 Ocak’taki yemin töreni için aldığı daveti kabul ettiği belirtildi.
Rusya'nın Yunanistan konsolosu Andrei Melanin, evinde ölü olarak bulundu.
WikiLeaks kurucusu Julian Assange, CIA’in Rusya’nın ABD seçimlerine yönelik müdahalesiyle ilgili bilgilendirmenin istihbarat raporu değil, ‘politik etki için tasarlanmış bir basın açıklaması’ olduğunu söyledi.
Reuters, ABD'nin İran donanmasına ait dört gemiye uyarı ateşi açtığını aktardı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara'daki JW Mariott Otel'de düzenlenen 9'uncu Büyükelçiler Konferansı'nın açılış töreninde konuştu.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da kamu kurum ve kuruluşlarda mesai saati 15:30'a çekildiğini açıkladı.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Astana'da gerçekleştirilecek görüşmelerde 'her konuyu' müzakere etmeye hazır olduğunu söyledi.
Çin, Trump'ın 'Tek Çin Politikası'nı reddetmesi halinde Pekin yönetiminin "intikam" alabileceği uyarısını yaptı.