loading
close
SON DAKİKALAR

Dünyanın en büyük ikinci üreticisiyle ortak oldu

Dünyanın en büyük ikinci üreticisiyle ortak oldu
Tarih: 11.02.2012 - 20:17
Kategori: Ekonomi

Anadolu Efes'in dünyanın en büyük ikinci bira üreticisi SAB Miller'la stratejik işbirliğine gidiyor...

Anadolu Efes'in dünyanın en büyük ikinci bira üreticisi SAB Miller'la stratejik işbirliğine gideceği anlaşmada son imzalar da atıldı.

Ekim ayının ortasında şirketler tarafından açıklanan işbirliği, Anadolu Efes’in Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamayla resmileşti.

KAP açıklamasında, Yazıcılar Holding AŞ, Özilhan Sınai Yatırım AŞ ve Anadolu Endüstri Holding AŞ'nin (birlikte Anadolu Grubu), Anadolu Efes’in faaliyet gösterdiği Türkiye, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Orta Asya ve Orta Doğu'da (Bölge) stratejik işbirliği yapmak üzere SABMiller Plc. (SABMiller) ile bir ön anlaşma imzaladığının daha önce kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı.

RUSYA’DA İKİNCİ SIRAYA YÜKSELECEK 

Anadolu Efes daha önceki açıklamalarında, SAB Miller'ın Rusya ve Ukrayna'daki bira operasyonlarını Efes'e devredeceği, Türkiye'de kurulu ana şirketi olan Anadolu Efes'in yüzde 24 oranındaki hissesini devralacağı belirtmişti. 

Tarafların, SAB Miller'ın Rusya ve Ukrayna operasyonlarına yaklaşık 1.9 milyar dolarlık firma değeri tespit ettikleri, Anadolu Efes'in, yapılacak sermaye artırımı sonrası sermayesinin yüzde 24'ünü temsil eden 142 milyon adet hisseyi SAB Miller'a devredeceği ifade edilmişti. 

Efes, SAB Miller ile gerçekleştireceği işbirliği ile Rusya'da dördüncü sıradan ikinci sıraya yükselecek. 

DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Ekim ayında stratejik işbirliğine yönelik, “En büyük bira pazarımız olan Rusya’da çok daha güçlü bir pozisyona ulaşacağız” demişti. 

SAB Miller CEO’su Graham Mackay, SAB Miller ve Efes’in farklı ve zorlu şartlarda gelişen bira pazarlarında başarılarını kanıtladıklarını belirtmiş ve “Efes’in yönetim başarılarını hayranlıkla seyrediyoruz. Yakın gelecekte daha yakın çalışmayı bekliyoruz” açıklaması yapmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları