loading
close
SON DAKİKALAR

Dünyanın ilk Down sendromlu modeli Katie Meade

Dünyanın ilk Down sendromlu modeli Katie Meade
Tarih: 14.04.2016 - 10:53
Kategori: Kadın

32 yaşındaki dünyanın ilk Down sendromlu modeli Katie Meade ilk reklam anlaşmasını imzaladı.

32 yaşındaki Katie Meade, dünyanın ilk Down sendromlu modeli olarak ilk reklam anlaşmasını imzaladı.

Amerikan saç bakım ürünleri markası Beauty & Pin-Ups, 'Fearless' yani Korkusuz isimli yeni serisinin tanıtımı için en uygun kişinin Down sendromlu Katie Meade olduğuna karar verdi.

'Bana bu kampanyanın yüzü olmam teklif edildiğinde çok heyecanlandım. Engelleri olan kişilerin de yetenekleri olabileceğini göstermek harika bir deneyimdi. Engelli olan kişiler güzel olamaz diye bir kural yok, güzellik herkese hastır' dedi. 

Kendisini fotoğraflarda görmenin harika olduğunu belirten Katie, duygularını 'Bu projenin bir parçası olduğum için çok mutluyum, bu ekip özgüvenimi geri getirdi' şeklinde ifade etti. 

Best Buddies International adındaki zihinsel engelli bireylerle gönüllüleri bir araya getiren bir sivil toplum girişiminin de elçisi olan Katie, 'Hayatta öğrendiğim en önemli ders şuydu. Down Sendromu'm olabilir, ama hâlâ güzel görünebilirim. Böylece diğer engelli bireylere de ne kadar güzel görünebilecekleri konusunda ilham verebilirim. Kim olduğumdan gurur duymayı öğrendim ve diğer engelli bireylerin de böyle olmaları gerektiğini göstermek istiyorum' diyerek tabuları yıkıyor. 

Hürriyet Haber 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları