loading
close
SON DAKİKALAR

Durdu Özbolat Ankara’dan aday adaylığını açıkladı

Durdu Özbolat Ankara’dan aday adaylığını açıkladı
Tarih: 19.02.2015 - 16:25
Kategori: Siyaset

CHP Kahramanmaraş Milletvekilli Durdu Özbolat, Ankara’dan 1. Bölgeden milletvekilli aday adaylığını açıkladı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekilli Durdu Özbolat, Ankara’dan 1. Bölgeden milletvekilli aday adaylığını açıkladı. Özbolat, Türkiye’nin içinden çıkmaz bir hal aldığını vurgulayarak, “Kaçak sarayında kendini padişah zanneden Cumhurbaşkanı göreceksiniz bütün bu yaptığı haksızlıklara, zulme rağmen orada oturamayacak. Onun Türkiye’yi bir karanlığa, şeriat devletine, faşist diktasına götürmesine asla izin vermeyeceğiz. Her mücadeleyi vermeye hazırız. Siyaset çok kutsal bir kurumdur ancak son yıllarda bu kutsal kuruma inanç ve güvenin kalmadığını görüyoruz. Ankara o eski sol sosyal ve demokrat gücüne kavuşacaktır. Melih’in de Tayyip’inde saltanatına son vereceğiz. Bu yüzden Ankara’dan adayım” diye konuştu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekilli Durdu Özbolat, aday adaylığını CHP Ankara İl Binasında açıkladı. Toplantıya, CHP İzmir Milletvekilli Erdal Aksunger, CHP Eski Milletvekilli Faruk Demir, Kahramanmaraş İl Başkanı Esad Şengör ve Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile örgütten çok sayıda insan katıldı. CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Özbolat’a aday adaylığı süresince başarılar diledi.

“KOLTUKLARIN VAZGEÇİLMEZ OLMADIĞINI KANITLAMAK İÇİN MARAŞ’TAN ADAY OLMADIM”

Özbolat, 2007 yılında Kahramanmaraş’ta milletvekilliği seçildiği dönemi anlatarak sözlerine başladı. Kahramanmaraş’ta aslanın ağzından seçim kazandıklarını söyleyen Özbolat, “Şuan da birinci sıraya geleceğimi bile bile oradaki yani Maraş’taki arkadaşlarımın önünü açmak için oradakiler ve Türkiye’dekilere koltukların vazgeçilmez olmadığını göstermek için tekrardan Maraş’tan aday olmadım. Şimdi ise Ankara’dayım” diye konuştu.

“BİRİNCİ SIRALARIN KONTENJANA VERİLMESİ DOĞRU DEĞİLDİR”

Siyasetin birilerinin eteğine yapışmakla olmayacağını belirten Özbolat, sözlerine şöyle devam etti:
“Siyaset örgüte ve tabana yaslanarak yapılır. Eğer Ankara’da bir ön seçim kararı alınmış olmasaydı, aday dahi olmayacaktım. Uzun yıllardır ön seçime hasret olan örgütümüz nihayet Genel Başkanımız sayesinde ön seçime kavuşmuştur. Bu bir devrimdir. İti itirazım var. Birincisi bunca mücadeleye rağmen birinci sıraların kontenjana ayrılması doğru değildir. Bunu her platformda söyledim. İkincisi özellikle Ankara 1. Bölgeyi söylüyorum. Şuan 6 milletvekilimiz var, önümüzdeki dönem artacağından adım gibi eminim. Lakin 1,3,5,7’nin kontenjana ayrılması haklı bir temele oturmamıştır.”

“MELİH’İN DE TAYYİP’İNDE SALTANATINA SON VERECEĞİZ”

Ankara’nın eskiden solun kalesi olduğunu söyleyen Özbolat, yanlış bakış açıları ile 20 yıl boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in elinde olduğunu söyledi. Türkiye’nin içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyleyen Özbolat, şunları söyledi:

“Hukukun, demokrasinin esamesi kalmadı. Özellikle geçen hafta kaybettiğimiz Özgecan kadına şiddetin boyutunu göstermektedir. Dün kartopu oynadığı için katledilen değerli yoldaşımız Nuh’un öldürülmesi Türkiye’de artık can güvenliğimiz olmadığının kanıtıdır. Kaçak sarayında kendini padişah zanneden Cumhurbaşkanı göreceksiniz bütün bu yaptığı haksızlıklara, zülme rağmen orada oturamayacak. Onun Türkiye’yi bir karanlığıa, şeriat devletine, faşist diktasına götürmesine asla izin vermeyeceğiz. Her mücadeleyi vermeye hazırız. Siyaset çok kutsal bir kurumdur ancak son yıllarda bu kutsal kuruma inanç ve güvenin kalmadığını görüyoruz. Ankara o eski sol sosyal ve demokrat gücüne kavuşacaktır. Melih’in de Tayyip’inde saltanatına son vereceğiz. Bu yüzden Ankara’dan adayım. Panik içerisindeler, korkuyorlar. Dağılıyorlar, yok olacaklar.”

Yurt Gazetesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları