loading
close
SON DAKİKALAR

'Duygusal şiddet' boşanma gerekçesi

'Duygusal şiddet' boşanma gerekçesi
Tarih: 17.07.2012 - 13:31
Kategori: Kadın

Ankara 7. Aile Mahkemesi, kocanın, eşine 'Duygusal şidde' uyguladığını vurgulayarak çiftin boşanmasına karar verdi...

ANKARA- Ankara 7. Aile Mahkemesi, önüne gelen bir boşanma davasında çok sık rastlanılmayan bir şekilde kocanın, eşine ‘emotional şiddet’ (duygusal şiddet) uyguladığını vurgulayarak çiftin boşanmasına karar verdi.


Gelecek lig sezonunda Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa Spor Kulübü’nde görev yapacak olan futbolcu Kerem Şeras, daha önce boşandığı eşi Elif Şeras ile 2010 yılında bir kez daha evlendi. Ancak çiftin ikinci kez denedikleri evlilikleri şiddetli geçimsizlik, kıskançlık nedeniyle çekilmez hale geldi. Kerem Şeras 6 Nisan 2011 tarihinde boşanmak için Ankara 7. Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Elif Şeras’ın avukatı Pelin Çakmak dilekçesinde, davacı kocanın falcılara gittiği, bu kişilerin ‘eşinin kendisini 5 kişiyle aldattığı yönünde’ yorumlarda bulunduğu, Kerem Şeras’ın da “Bunlar doğru olmasa falda çıkmazdı” diyerek müvekkiline hakaretlerde bulunup, şiddet uyguladığını anlattı. Yargılama sonucunda mahkeme tarafların boşanmalarına karar verdi. Kararda, Kerem Şeras’ın eski eşine 350 bin lira maddi, 50 bin lira da manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Kişilik hakları zedelendi


Kararın gerekçesinde çarpıcı değerlendirmelere yer verildi. Kerem Şeras’ın ‘duygusal şiddet’ uyguladığına vurgu yapılarak şu tespitlerde bulunuldu: “Tarafları boşanmaya götüren olaylarda koca, fiziksel psikolojik ve duygusal şiddet uyguladığından ağır kusurlu bulunmuştur. Toplanan delillere göre, boşanmaya götüren olaylarda davalı kadının fiziksel, psikolojik ve emotional (duygusal) şiddete maruz kalarak kişilik haklarının zedelendiği anlaşılmakla ve tarafların sosyal–ekonomik durumları ile fiilin ağırlığı ve hakkaniyet kuralları dikkate alınarak, davalı–karşı davacı kadın yararına uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmiştir.”

Uzaklaştırma cezası


Mahkeme ayrıca futbolcu Kerem Şeras’ın belirli günlerde çocukları A. E.’yi görebilmesine izin verdi. Ancak baba Kerem Şeras mahkemenin belirlediği günlerde çocuğu almasına rağmen belirtilen tarihlerde eşine teslim etmedi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen harekete geçerek, 22 Haziran 2012 tarihinde Kerem Şeras’a 6 ay uzaklaştırma cezası verdi. Ankara 6. Aile Mahkemesi Kerem Şeras hakkında daha önce de eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 6 ay süre ile eşine yaklaşmama cezası vermişti.

Radikal/Mesut Hasan Benli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları