loading
close
SON DAKİKALAR

Dynamo Denim Kumaşçılık'dan sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor

Dynamo Denim Kumaşçılık'dan sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor
Tarih: 20.08.2021 - 14:52
Kategori: Sendika

Tekirdağ, Büyükkarıştıran sınırları içinde bulunan Dynamo Denim Kumaşçılık çalışanı işçiler bir süre önce DİSK Tekstil İşçileri sendikasına üye olmaya başladı. Örgütlenme süreci devam ederken sendikalı işçilerin bir kısmı sendika üyesi oldukları için işten çıkarıldı....

Tekirdağ, Büyükkarıştıran’da DİSK Tekstil İşçileri Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Dynamo Denim Kumaşçılık işçilerinin 12 Temmuz’da başlattıkları direniş sürüyor.

DİSK Yönetim Kulrulu üyesi ve DİSK Testil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan ile www.istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş Direniş çadırına dayanışma ziyaretinde bulundu.

Kazım Doğan; Büyükkarıştıran’da kurulu bulunan Dynamo Denim Kumaşçılık işçileri bir süre önce sendikamıza üye olmaya başlamıştı. İşveren hukuksuz işten çıkarma, baskı, taciz yöntemleriyle işçilerin sendika hakkını kullanmasını önlemeye çalışıyor.

İşten çıkarılan üyelerimiz ve onlara destek veren yöneticilerimiz bu nedenle işyeri önünde “hak nöbeti”yle mücadele veriyor.

İşveren üyelerimizin kararlı duruşunu kıramadığı için şiddet gösterilerine kalkışmıştır. 10 Ağustos sabahında yanına aldığı güvenlikçi ve yöneticilerle nöbet çadırına gelerek bir üyemize saldırı girişiminde bulunmuştur. Konuyla ilgili adli işlemler başlatılmıştır. Bu gelişme üzerine DİSK tarafından saldırı girişimine derhal bir dayanışma eylemi ile yanıt verilmesi kararı alınmıştır.

Sendika Anayasal hakkımızdır Engellenemez. Direnişimiz, işçilerimiz işlerine dönene ve haklarını alana kadar dayanışma ile sürecektir" dedi.

Direniş çadırında bulunan işçiler; "Dilene dilene sadaka direne direne zam aldık. Sendika ile hakkımızı da alacağız. Sendikalı olduğumuz için bizi işten çıkardılar yıllardır yapmadıkları zammı yaptılar. Hatta yanımızdaki fabrikada bu çadırdan etkilendi ve işveren yıllar sonra çalışanlarına zam yaptı. Mücadelemiz sendika ile tüm haklarımızı almak olacak. Haklarımızı alana kadar direnişimiz sürecek. Dayanşmanız için teşekkür ederiz." dediler.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları