loading
close
SON DAKİKALAR

E. Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Kaya'dan Sinan Oğan'a; Ben, 'cehennemin kapılarını kapayasın' diye imza vermiştim; 'cehenneme odun taşıyasın' diye değil!

E. Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Kaya'dan Sinan Oğan'a; Ben, 'cehennemin kapılarını kapayasın' diye imza vermiştim; 'cehenneme odun taşıyasın' diye değil!
Tarih: 22.05.2023 - 19:22
Kategori: Gündem

Atilla Kaya, Sinan Oğan'ı mesajında uyardı; Arzuladığın ikbali ‘tek adam’ın iradesinden devşirebileceğini umuyorsan; eklemlenmeye çalıştığın geleneği hiç tanıyamamışsın demektir!"

ATA İttifakı'nın ortak adayı olarak seçimlere giren Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleri öncesinde destek vereceği adayı açıkladı. Bu karar üzerine, daha önce adaylık sürecinde kendisi için imza desteği veren eski MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya'dan sert bir tepki geldi.

16 Nisan Referandumunda Hayır çalışması yapan Eski Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Kaya'dan Sinan Oğan mesajında;

"Ben, “cehennemin kapılarını kapayasın” diye imza vermiştim; “cehenneme odun taşıyasın” diye değil! Arzuladığın ikbali ‘tek adam’ın iradesinden devşirebileceğini umuyorsan; eklemlenmeye çalıştığın geleneği hiç tanıyamamışsın demektir!" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı iken Atilla Kaya, 4 Ocak 2017'de görevinden istifa etti.

Aynı zamanda MHP İstanbul Milletvekili olan Atilla Kaya'nın basınla paylaştığı yazılı açıklamaya göre, partisinin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa değişikliği teklifine destek vermesi, istifa kararında etkili olmuştu.

Atilla Kaya istifa açıklamasında "Ülkemizin gündemine neden ve nasıl girdiği ile amacının ne olduğu halen belirsizliğini korumakta ve tartışılmakta olan kabul edilmesi halinde hükümet sistemini değiştirecek anayasa değişikliği teklifi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin tercihini ilan etmesinin ardından çalışma arkadaşlarından farklı tercihlerde bulunacak olanların da bu tercihlerini açıklamalarını ahlaki bir gereklilik haline getirmiştir" ifadeleri yer almıştı.

Atilla Kaya, ülkücülüğe olan inancı gereği, aklı ve vicdanının tek adam "anayasa değişikliğine 'hayır' oyu vermesini emrettiğini" de açıklamıştı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları