loading
close
SON DAKİKALAR

Ebrize Çeltikçi: 23 Nisan tarihimizin en önemli çıkış noktalarından biridir

Ebrize Çeltikçi: 23 Nisan tarihimizin en önemli çıkış noktalarından biridir
Tarih: 24.04.2021 - 17:04
Kategori: Gündem

Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı ve Çocuk Masası Başkanı Ebrize Çeltikçi, Özlem Gürses'in 4 Element ve İnsan podcastine katıldı.

Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı ve Çocuk Masası Başkanı Ebrize Çeltikçi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Özlem Gürses'in "4 Element ve İnsan" podcast kanalının konuğu oldu.

Çeltikçi programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bugünün gözardı edilen bir özelliği var. Genellikle bugünün küçüğü yarının büyükleri olduğu için çocuklarımıza emanet edilmiştir gibi bir kanı var. Temelinde çok önemli bir cinsiyet ayrımcılığına karşı duruş var. Meclisin kuruluşunun 2. yıl dönümünde bütün okullar tören için hazırlanıp tören alanına gelmek istendiğinde kız öğrencilerin törene katılmamasını salık veriyor milli eğitim müdürü. Bu durum öğretmenler tarafından hemen Atatürk'e bildiriliyor. Atatürk, 'Kız-erkek bütün çocuklar törene katılacaklar, ben de geleceğim' diyor. Atatürk katılıyor ve diyor ki orada 'Bu bayram Türk millletinin en önemli bayramıdır. Bu bayramı kutlamak bütün çocukların hakkıdır. Bu bayram milli egemenliğimizin ve çocukların bayramıdır' diyor. 23 Nisan, her yönüyle çok iyi değerlendirerek kutlamamız gereken, tarihimizin en önemli çıkış noktalarından biridir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları