loading
close
SON DAKİKALAR

Ebru Yaşar; “Benden Domates Güzeli Olur”

Ebru Yaşar; “Benden Domates Güzeli Olur”
Tarih: 12.02.2012 - 00:52
Kategori: Magazin

Silivri en iyi domatesi Değirmenköy’de yetiştiriyor

Silivri Belediyesi 27. Geleneksel Değirmenköy Domates Festivali’nde her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntüler yaşandı. En İyi Domates Üreticisi ve Domates Güzeli yarışmasında nefesler tutulurken, festivalde sahne alan Ebru Yaşar unutulmaz bir konser verdi. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin gelenek ve göreneklerini, yerel değerlerini korumaya ve yaşatmaya devam ediyor. Silivri Değirmenköy Mahallesi’nde gelenekselleşen ve bu yıl 27. si düzenlenen Domates Festivali, 3 Eylül 2011 Pazar Günü gerçekleştirildi. Gündüz domates üreticilerinin ürünlerinin sergilendiği festivalin akşam programında da; yarışmalar, dans gösterileri ve konserler yer aldı. Domates Festivali’ne; CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Osman Kılıç, CHP Silivri İlçe Başkan Vekili İlhan Batur ve İlçe Yöneticileri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İl ve ilçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri,  ilçe kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Değirmenköylü katıldı. Festivalin sunuculuğunu Ömer Sebahattin Çetin üstlendi. 

IŞIKLAR: “YEREL DEĞERLERİMİZİ ISRARLA YAŞATMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festivalde yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “1984 yılında eski belediye başkanımızın başlattığı bu geleneği, beldelerimizin belediyemize bağlanıp kapatılmasını bahane etmeyerek, bizimle birlikte bu yıl üçüncüsü toplamda 27.sini gerçekleştirdiğimiz bu festivali ısrarla sürdürme gayreti içerisindeyiz. Bu etkinlikleri,  bölgemizdeki üretim zenginliklerimizin çoğalması, özellikle Değirmenköy’ün domatesini ülkemize tanıtmak, duyurmak ve farkındalık yaratmak için yapıyoruz. Bu etkinlikler bu niyetle başlamış. Biz de o niyet ve çabayı artırarak, devam ettirme kararlılığındayız. Artık biliyoruz ki; Silivri 35 mahalleye sahip, 900 metrekareye yakın İstanbul’un en büyük ilçelerinden bir tanesi. Nüfusu 200 bine yaklaşmış, yazın 450 bin civarında bir yoğunluk ve kalabalıkla büyümeye hazır ve beklentilerinin karşılanmasını isteyen hemşerilerimizle dolu. Bu niyeti, bu azmi içimizde tutacağız, hepimizin gayreti zengin, refah, huzur ve barış içerisinde eşit bir şekilde yaşamak. İlçemizin büyümesinden kimse gocunmasın, yaptığımız çalışmalar yetişmeyecek diye düşünmesin. İçimizdeki istek ve azimle hepsini yetiştireceğiz. Sizlerin desteğini, çabasını ve bizlere verdiğiniz morali hiç unutmayacağız. Değirmenköy’de ki gibi sürdürdüğümüz bu etkinlikler, gelenek ve göreneklerimizle devam edecek ve çağdaşlaşacaktır. Bugüne kadar bütün katkıda bulunanlara, yaşayan, yaşamayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ahirette olanlara da huzurlarınızda saygılarımı sunuyorum.”  

“BU LEZZETİ ZENGİNLİK OLARAK DEĞİRMENKÖY’E ULAŞTIRMALIYIZ”
Başkan Işıklar, domates çeşitliliğinden bahsederek devam ettiği konuşmasında; “Bu yıl festivalimiz kapsamında gerçekleştirilen En İyi Domates Üreticisi yarışmasına 60 üreticimiz katılmış. Türkiye’de yetişen toplam 27 çeşit domatesten, 14 çeşidi burada yetiştirilmiş. Yarısından fazlası Değirmenköy’de yetiştiriliyor. Ama gelin görün ki pazarlara ulaştırmada zorluk çekiyoruz. Üreticinin mahsulünü doğrudan tüketiciye iletmesi için, önünün açılması gerekiyor. Yasalarda o büyük marketlerin boğan, yok etmeye çalışan zihniyetini ortadan kaldırmaya gayret ve çaba göstermemiz gerekiyor. Bu Allah vergisi zenginliğin tüketiciye ulaşması, bu lezzetin bir zenginlik olarak Değirmenköy’e ulaşmasının önünü açmalıyız. Burada yetişen sadece domates değil elbet, birçok ürünümüz var. Ama Değirmenköy’ün en önemli zenginliğinin üreticiye, hallere ulaşması gerektiğini düşünüyorum. Bizler zor şartlarda olsa bile, üretimi azim ve kararlılıkla bölgemize yayacağız. Bizler de bu festivalleri, destek yaratmak, duyurulması konusunda bir katkı sağlamak için yapıyoruz. Bu etkinliği başlatanlara teşekkür ediyorum sizlere de, katıldığınız için sonsuz teşekkürler sunuyorum” dedi. 

DOMATES GÜZELİ MERVE AYTAÇ OLDU
Bulgaristan’dan gelen misafir gurubun halk dansları gösterisi ve Silivri Ahenk Sanat Kulübü’nün halk oyunları gösterisiyle devam eden festivalde sahne alan Cazgır Recep de, manileriyle Domates Festivaline renk kattı. Festivalin en renkli yarışmalarından olan Domates Güzeli Yarışması’nda bu yıl 19 güzel yarıştı. CHP Silivri İl Genel Meclis Üyesi Şerif Sezen, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nden Murat Onkardeşler, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Araç, Silivri Kent Konseyi Sekreteri Aysun Sezgin, Değirmenköy Mahalle Konseyi Başkanı Şenol Fidan, Değirmenköy Fevzi Paşa Mahalle Muhtarı Şenol Köroğlu ve Değirmenköy Spor Kulübü Başkanı Sertan Esin’in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada Domates Güzeli Birincisi Merve Aytaç, İkincisi Dilek Çelik ve Üçüncüsü de Meryem Şen oldu. Dereceye giren güzellere çeyiz seti ve çeyrek altın hediye edilirken, yarışmanın 11 yaşındaki en küçük yarışmacısı Beste Tezcan’a da mansiyon ödülü verildi. 

EN İYİ DOMATESİ YETİŞTİRDİLER, ÖDÜLLERİ ALDILAR
Yılın İlk Domates Üreticisi olan Nurettin Yaşar ile Şaban Uzun’a ve En İyi Domates Üreticilerine ödülleri sahnede takdim edildi. 60 üretici arasından, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen En İyi Domates Üreticilerine ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar takdim etti. Üreticilere, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada dereceye girenlerin isim listesi şu şekilde;

En İyi Domates Üreticisi Birincileri: Yüksel Çalışkan, Enel Yenilmez, İsmet Asan

En İyi Domates Üreticisi İkincileri: Halil Yalçın, Mümin Tuğlu, Rahmi Mert

En İyi Domates Üreticisi Üçüncüleri: Halil Yazgı, Halil Hamarat, Selahattin Orhan

EBRU YAŞAR; “BENDEN DOMATES GÜZELİ OLUR”
Domates Festivalinin finalinde sahne alan Ebru Yaşar, izlemeye gelenlere muhteşem bir konser ziyafeti yaşattı. Kendisini dinleyen binlerce kişiyle birlikte sevilen şarkılarını seslendiren Yaşar, elbisesi ve danslarıyla göz kamaştırdı. Değirmenköy’ün meşhur domatesini ve güzellik yarışmasını duyduğunu belirten Ebru Yaşar; “Ben de katılmak isterdim. Benden çok güzel Domates Güzeli olur” dedi. Eski ve yeni albümünden birçok şarkı seslendiren Yaşar’a gecenin finalinde Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, çiçek ve plaket takdim etti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları