loading
close
SON DAKİKALAR

Ecesu davasında karar çıktı

Ecesu davasında karar çıktı
Tarih: 08.09.2015 - 12:47
Kategori: Gündem

Ecesu Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güler'in hayatını kaybettiği 'Feribot faciası davası'nda karar açıklandı.

Ecesu Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güler'in hayatını kaybettiği "Feribot faciası davası"nda karar açıklandı. Feribot kaptanı Erkan Atalay İm, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 2 sanık beraat etti.

15 Mart 2014 günü meydana gelen Sirkeci'deki feribot kazasında vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren hayatını kaybetmişti.



Kazanın ardından açılan davada geminin kaptanı Erkan Atalay İm, Levent Dönmez ve Özay Yaşar hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçlarından dava açılmıştı. Ece Su’nun ailesi, davadan çekilerek sanıklar hakkındaki şikayetlerini geri çekmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kaptan Erkan Atalay İm, feribot görevlileri Özay Yaşar ve Levent Dönmez’in ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istenmişti.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları