loading
close
SON DAKİKALAR

Ecevit, Hüsamettin Özkan Başbakan olmak istedi

Ecevit, Hüsamettin Özkan Başbakan olmak istedi
Tarih: 29.05.2012 - 16:05
Kategori: Siyaset

Rahşan Ecevit, o dönemde Hüsamettin Özkan'ın Ecevit'in hastalığını abartarak yaydı...

Rahşan Ecevit, Mehmet Haberal'ın "yanlış tedavi uygulaması" sonucu Bülent Ecevit'in öldüğü iddialarını değerlendirdi. Rahşan Ecevit NTV'ye yaptığı açıklamada Mehmet Haberal ve ekibinin merhum Başbakan Bülent Ecevit'e yanlış tedavi uygulamadığını söyledi.

Rahşan Ecevit, Ergenekon tutuklusu milletvekili Mehmet Haberal konusunda sessizliğini NTV'ye bozdu.

Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'a özel açıklamalar yaptı.

Kamuoyunda kafaları karıştıran Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın yanlış detavi uyguladığı ve merhum Başbakan Bülent Ecevit'in bu yüzden öldüğü iddiaları üzerine konuşan Rahşan Ecevit, "Haberal, şu anda mağdur. Onun hakkında ileri geri konuşmak, bir de ben vurmak istemiyorum. Recai Birgün'ün söylediği bir çok şey hayal ürünü. Doktor olarak yanlış tedavi yapılmadı. Ama Bülent'in hastalık durumunu sona erdirmediler. Yani iyiydi ama hasta gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Rahşan Ecevit’in, Bülent Ecevit'in doğum gününde NTV'ye özel yaptığı açıklamalar şöyle:

Rahşan Ecevit, son günlerde Ergenekon davasıyla yeniden gündeme gelen Bülent Ecevit'in hastalığı "Mehmet Haberal'ın komplosuydu" iddiasını değerlendirdi:

"Haberal, şu anda mağdur. Onun hakkında ileri geri konuşmak, bir de ben vurmak istemiyorum. Recai Birgün'ün söylediği bir çok şey hayal ürünü. Doktor olarak yanlış tedavi yapılmadı. Ama Bülent'in hastalık durumunu sona erdirmediler. Yani iyiydi ama hasta gösterdiler.”

Rahşan Ecevit, o dönemde Hüsamettin Özkan'ın Ecevit'in hastalığını abartarak yaydığını ve Başbakan olmak için askerle anlaşmak istediğini idda etti.

HASTANE SONRASI

Rahşan Ecevit, hastaneden ayrıldıktan sonra yaşadıkalrını da anlattı:

"Hastaneden kaçıp eve geldik. Her gün değişik uzmanlık alanında bir sürü doktor eve geldi. Bülent onlar gelmeden önce pijamalarını giyip yatağa girerdi. Evde onun dışında normal hayatımızı yaşardık. Bir gün doktorlar da biz de bıktık. Artık gelmez olunca biz de keyfimize baktık"

NEDEN AYRILMADI?

Rahşan Ecevit, kamuoyundaki baskılara rağmen Bülent Ecevit'in o dönemde Başbakanlıktan neden ayrılmadığını da açıkladı:

"Bülent'in çekilmemesinin tek nedeni Türkiye’yi bekleyen ve şu an yaşadığımız bu yeni süreçti"

"CHP’Yİ AYIPLIYORUM"

Rahşan Ecevit'in CHP’ye yönelik bazı eleştirileri de vardı:

"CHP'yi ayıplıyorum. Şu sırada etkili muhalefet yapmak yerine kendi içlerinde mevki kavgası yapıyorlar. Kılıçdaroğlu'ndan ümitliyim. Yeni bir kadro kuruyor. Eğer kadro kurmasına izin verilirse etkili bir muhalefet yapmasına izin verilirse iyi olacak diye düşünüyorum"

"BÜLENT’İ ÖZLÜYORUM"

Ve 6 yıl önce hayata veda eden Bülent Ecevit'e özlem: "Bülent'i çok özlüyorum. Yaşasaydı onunla kanapede oturup çay içmek isterdim"

Rahşan Ecevit, eşiyle geçirdiği yılları, sonbaharda tamamlayacağı ‘Bülent ve Ben’ adlı kitabında topluyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları