loading
close
SON DAKİKALAR

Eda Erdem TMOK Sporcu Komisyonu Başkanı seçildi

Eda Erdem TMOK Sporcu Komisyonu Başkanı seçildi
Tarih: 01.04.2022 - 13:26
Kategori: Spor

Eda Erdem aynı zamanda görevi gereği ve TMOK Tüzüğü uyarınca, TMOK Sporcu Komisyonu Başkanı sıfatıyla 2024 yılı sonuna kadar TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenecek.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Sporcu Komisyonu Başkanlığına, TMOK Başkanı kararı ve Yönetim Kurulu desteğiyle Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Sporcu Komisyonu üyeliğine aday gösterilen, Londra 2012 ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanımız Eda Erdem seçildi. Eda Erdem aynı zamanda görevi gereği ve TMOK Tüzüğü uyarınca, TMOK Sporcu Komisyonu Başkanı sıfatıyla 2024 yılı sonuna kadar TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenecek.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) önderliğinde 206 ülkenin Milli Olimpiyat Komiteleri ve Olimpik sporların Uluslararası Federasyonlarından oluşan Olimpik Hareket’in odak merkezinde sporcular yer almakta, sporcuların bu konumunun güçlendirilmesi, bu kurumların sporcularla olan bağının sporcular lehine geliştirilmesi, sporcular ve spor kurumlarının ortaklaşa yararına en iyi uygulamaların hayata geçirilmesinde Sporcu Komisyonlarının önemli bir rolü bulunmaktadır.

Bu bağlamda, tamamı gönüllülerden oluşan, kâr amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan, özerk bir sivil toplum kuruluşu olarak Türk sporunun en köklü paydaşlarından birisi ve Türk sporunun sürdürülebilir başarıyı yakalaması amacıyla çalışan TMOK da faaliyetlerinin odak merkezinde yer alan Olimpik seviyedeki sporcularımızı her yönden desteklemekte ve bu yöndeki çalışmaların daha da etkinleştirilmesi amacıyla 2015 yılından bu yana kurumsal yapılanması içinde bir Sporcu Komisyonu barındırmaktadır.

TMOK’un aktif sporcularla olan bağının güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan TMOK Sporcu Komisyonu sporcularımızın tecrübelerinden yararlanılarak onların üst düzey gelişimleri, sağlık, sosyal ve profesyonel geleceklerine yönelik hakları, bu yöndeki ihtiyaç, görüş ve önerilerini TMOK nezdinde dile getirebilecekleri ve aynı zamanda TMOK kaynaklı bilgilerin sporculara iletileceği iki yönlü bir iletişim platformu olarak fonksiyon göstermektedir.

Londra 2012 ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı olarak görev yapan Eda Erdem, 2021 Yılında Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda “En İyi Orta Oyuncu” olarak Rüya Takıma seçilmiş ve Tokyo 2020’de ülkemizi temsil eden Voleybol Milli Takımı’mız ile birlikte Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nün kazanmıştı. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından da ‘Tarihin En İyi 100 Oyuncusu’ listesinde yer alan Erdem, 67. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri'nde “Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu” ödülünün de sahibi olmuştu.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları