loading
close
SON DAKİKALAR

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, makamında saldırıya uğradı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, makamında saldırıya uğradı
Tarih: 07.06.2022 - 15:50
Kategori: Yerel

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, makamında saldırıya uğradı. Başkan Arslan'ın burnunda kırık oluşurken, daha önce belediye ile iş yaptığı belirlenen saldırgan Mecit T. gözaltına alındı.

Başkan Arslan: “Saldırılar Bizi Yıldıramaz”

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, görevi başında saldırıya uğradı. Saldırgandan şikâyetçi olan Başkan Arslan, “Baskılar, tehditler, saldırılar bizi yıldıramaz. Canımız pahasına da olsa kamunun menfaatlerini, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaya devam edeceğim” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, sabah saatlerinde kendisi ile görüşmek için makamına gelen bir şahsın fiziki saldırısına uğradı. Saldırgan emniyet güçleri tarafından gözaltına alınırken, Başkan Arslan, Edremit Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde ayakta tedavi edildi. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek saldırgandan şikayetçi olan Başkan Arslan, sağlığının iyi olduğunu ve görevinin başında olduğunu bildirdi.

Başkan Arslan yaptığı açıklamada, baskılara, tehditlere, saldırılara boyun eğmeyeceğini, canı pahasına da olsa Edremitlilerin menfaatini korumaya ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmemek için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Başkan Arslan açıklamasında “Kamunun, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz. Bu saldırılar bizi yıldıramaz. Bunlara karşı çok ciddi mücadeleler veriyoruz. Son mücadelemizde de görevimizi yaptığımız için saldırıya uğradık. Sağ olsun bütün yol arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarımız, bizi seven tüm insanlar yanımızda oldu. Bu konuda duyarlılık gösteren herkese çok teşekkür ediyorum.  Çünkü bu bizim şahısla olan kişisel bir çekişmemiz değil. Tamamen görevimizi yerine getirdiğimizden dolayı bu saldırıya uğradık. Bu saldırı kabul edilemez. Burası Edremit halkının makamıdır. Bu olaylara karşı hep birlikte dik durmaya devam edeceğiz. Öyle mafyalara, belediyenin mallarına çökmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Canımız pahasına da olsa buna asla izin vermeyeceğiz”

Başkan Arslan’a saldırısı haberinin duyulmasının ardından CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Belediye Başkanları, CHP Balıkesir İl Yönetim kurulu üyeleri, Edremit İlçe örgütü yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri çok sayıda vatandaş Başkan Arslan’a “Geçmiş olsun” demek ve destek için Belediyeye geldi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, milletvekilleri,belediye başkanları ve CHP parti yöneticileri de arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Milletvekilleri, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de saldırıyı kınadılar.

Balıkesir'de Edremit Belediye Başkanı saldırıya uğradı.

Avcılar altı mevkisinde Edremit Belediyesi'ne ait bir arsayı, daha önce kiralayan kişiden devraldığı belirtilen Mecit T., iddiaya göre burada düzenleme yapmak için belediyenin iş makinelerini kullanmaya başladı.

Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, ücret ödemeden kullanıldığını öğrendiği iş makinelerini geri çektirdi.

GÖZALTINA ALINDI

Çalışmaların durmasına sinirlenen Mecit T., makamına gittiği Belediye Başkanı Arslan'a kafa atarak saldırdı. Olayın ardından Mecit T. gözaltına alındı.

Burnunda kırık oluşan Başkan Arslan, Edremit Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Başkan Arslan, çıkışta gazetecilere konuştu.

Saldırgan ile kişisel bir husumeti olmadığını belirten Başkan Selman Hasan Arslan, "Bu kişiyle daha önceden tartışmışlığımız yok. Herhangi bir kişisel husumetimiz de yok. Görevimiz gereği makamımızda bir saldırıya uğradık. Saldırıyı kınıyoruz. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız, Sayın İl Emniyet Müdürümüz, Sayın İlçe Emniyet Müdürümüz, tüm devletimiz bu işi sahiplendiler, sağ olsunlar. Gerekli işlemler yapıldı. Bildiğim kadarıyla sanık gözaltına alındı" dedi.

"BİR OPERASYON GEÇİRECEĞİM"

Salgırganın hukuki işlemlerinin devam ettiğini ve şikayetçi olduğunu belirten Arslan, "Bu saldırı benim şahsıma değil; Edremit halkına yapılmış bir saldırıdır. İfademizi verdik, şikayetçi olduk. Bir kafa darbesi aldım, burnumda kırık var. Yarın küçük bir operasyon geçireceğim" dedi.

Saldırı gerekçesi ile ilgili de detay veren Belediye Başkanı Arslan, "Bildiğim kadarıyla bu şahıs, birinden bir yeri devralıyor. Burada düzenleme yapmak istemiş. Bizim araçları orada kullanmış. O da nasıl oldu, bilmiyoruz. Biz de bunu tespit eder etmez, araçları geri çektik. 'Belediyenin yeri' diye kiracısı varsa niye hizmet edelim? Bu işleri kiracı yapacak. Öğrendik ki; herhangi bir makine ücreti de yatırmamış. Meclis kararlarıyla iş makinelerinin çalışma saati, ücretleri belli. 'Bu iş böyle olmaz' dedik" diye konuştu.

"DİK DURUŞUMUZ NETİCESİNDE SALDIRI OLDU"

Böyle bir para yatırmadığını öğrendiklerini ve müdahale ettiklerini belirten Arslan "Araçları hemen geri çektik. 'Kaç saat çalıştılarsa; bunun da ücretini şahsın adına tahakkuk ettirip hesabına geçirin' dedik. Olay, budur. Bugün de geldi, 'İnşaatı durdurmuşun, bu senin yerin' dedi. Böyle bir tehdit, şantaj gösterdi. Burada halkın adına görev yapıyoruz. Bu tür baskıyla, zorbalıkla Edremit halkının mallarını bir yere peşkeş çekmeyiz. Bu dik duruşumuz neticesinde de bir saldırı oldu" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları