loading
close
SON DAKİKALAR

Efes bileti kaptı: 84-70

Efes bileti kaptı: 84-70
Tarih: 11.02.2012 - 23:23
Kategori: Spor

Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde İtalya'da devirdiği Milano'ya Sinan Erdem'de de geçit vermedi. İşini sıkı tutan temsilcimiz, daha ilk yarıda farkı bulup, zafere gitti ve TOP 16'yı garantiledi.

Final-Four’una ev sahipliği yapacağımız THY Avrupa Ligi’nde TOP 16’ya garantileyen ilk temsilcimiz Anadolu Efes oldu. Armani Jeans Milano’yu yendiği takdirde tur biletini alacak olan Lacivert-Beyazlılar, bu şansı iyi değerlendirdi. NBA’de lokavtın bitmesiyle Gallinari gibi skorer oyuncusunu kaybeden İtalyan ekibini deplasmanda olduğu gibi Sinan Erdem’de de 84-70 yenen Efes, TOP 16 biletini cebine koydu.

İlk yarıda 7/10 üçlük attık

Efes, ilk yarıya yüzde 70’lik isabetli üçlük yüzdesiyle damgasını vurdu. Maça 8-0’lık seriyle başlayan Efes 5.dakikada rakibine 13-5’lik üstünlük kurdu. Milano’nun skoru eşitlediği anda (13-13) oyuna giren Batista, takımı hareketlendirince, ilk çeyrek lehimize bitti: 22-13. Sayı bakımından tüm oyuncularından verim alan ve isabetli üçlük serisine 2.periyotta devam eden Efes, 17’de farkı 20’e çıkardı: 39-19 ve devreyi 45-27 önde geçti. İkinci yarının başında kısa süreli skor üretme sıkıntısı yaşansa da iki takım sonradan açıldı. Ve toplam (21-25) 46 sayının atıldığı 3.çeyreği Efes 66-52 galip kapattı. Daha maçın başında skorda fark bulan ve rakibinin oyuna dahil olmasına izin vermeyen Efes, son periyotta da bu avantajını kullanıp, sonuca gitti.

Ersan’a imzalı forma

NBA’deki lokavt sürecinin sona erecek olmasıyla takımı Milwaukee Bucks’a dönecek olan milli oyuncu Ersan İlyasova, Anadolu Efes formasıyla son maçına çıktı. Karşılaşma öncesinde düzenlenen törende, kaptan Kerem Tunçeri, Ersan’a, takım oyuncularının imzaladığı Anadolu Efes forması verdi.     

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları