loading
close
SON DAKİKALAR

Efsane patron öldü

Efsane patron öldü
Tarih: 06.10.2011 - 09:59
Kategori: Bilim & Teknoloji

2004 yılından bu yana pankreas kanseri ile mücadele eden Apple'ın eski CEO'su Steve Jobs, 56 yaşında ABD'nin California eyaletinde hayata veda etti

Ölüm haberini, dünyadaki en büyük şirketlerden biri olmasında başrol oynadığı Apple duyurdu. 7 yıldan bu yana mücadele ettiği kansere yenik düşen Jobs, bilgisayar çağında yeni bir devrim yaratmıştı.

KOVULDUĞU APPLE'I 1 NUMARA YAPTI
"Steve Jobs'un aramızdan ayrıldığını derin üzüntüyle bildiriyoruz. Steve'in zekası, tutkusu ve enerjisi, hayatımızı zenginleştiren ve geliştiren sayısız buluşun kaynağı oldu. Dünya, Steve sayesinde ölçülemez derecede daha iyi bir yer."
Dünya Jobs'un ölüm haberini Apple'ın bu açıklamasıyla öğrendi.
Apple'ın teknoloji dünyasında çığır açan iPod, iPone, iPad ve MAC bilgisayarlarının altında hep Steve Jobs’ın imzası vardı. Onun önderliğinde Apple, 2002'de iPod'ı, 2003'te iTunes'u, 2007'de iPhone, 2010'daysa iPad'ı piyasa sürdü.
Steve Jobs sağlığına daha fazla vakit ayırmak için ocak ayında CEO’luk görevine ara vermiş, Ağustos ayındada bu görevden ayrıldığını açıklamıştı. 

OBAMA'DAN MESAJ

ABD Başkanı Barack Obama, Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un ölümü üzerine yaptığı açıklamada, "dünyanın bir hayalci kaybettiğini" söyledi. Jobs’un "Amerika’nın en büyük mucitlerinden biri" olduğunu belirten Obama, Jobs’un "farklı düşünecek kadar cesur, dünyayı değiştirebileceğine inanacak kadar gözüpek ve bunu yapabilecek kadar yetenekli olduğunu" kaydetti. 

Başkan Obama, bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı mesajda da, "dünyanın büyük bölümünün Jobs’un ölüm haberini onun keşfettiği araç üzerinden aldığına dikkat çekerek, onu anmanın bundan daha büyük bir yolu olamayacağını" yazdı. 

Öte yandan, Avustralya Başbakanı Julia Gillard da, Jobs’un ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "onun yaratıcı dehasının dünyayı değiştirdiğini" söyledi. Gillard gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hepimiz hergün, onun yaratıcı dehasının ürettiği ürünlere dokunuyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları