loading
close
SON DAKİKALAR

Egeli turizmciler kolları sıvadı

Egeli turizmciler kolları sıvadı
Tarih: 11.02.2012 - 21:51
Kategori: Seyahat

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler "Living İzmir" organizasyonunun ikincisinin 2012 baharında olacağını söyledi.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ile Türkiye'nin Finlandiya Ataşeliği işbirliğiyle bir toplantı düzenlendi. Burada konuşan ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçen turizm sezonunda bölgenin tanıtımı amacıyla yapılan "Living İzmir" organizasyonunun ikincisinin 2012 baharında olacağını söyledi.
Kaya Termal Otel'deki toplantıda İşler, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Finlandiya Ataşeliği, İzmir in tanıtımı için el ele verdi. Önceki dönemlerde Norveç ve Danimarkalı turistler termal turizmi keşfetti, Finlandiyalı turistler tarafından da keşfedilmesi için turlar düzenliyoruz." dedi. Bu amaçla Çeşme, Kuşadası, Selçuk, Şirince ve Bodrum'un yanısıra İzmir'de şehiriçi turlar düzenlediklerini kaydeden Mehmet İşler, "Finlandiya'dan gelen köşe yazarlarına, Agamemnon'un hikayesini anlattık. Dünya basınına İzmir'i tanıtmak için sezon öncesi düzenlediğimiz Living İzmir'den çok başarılı sonuçlar elde ettik. Gelecek sezonda ikincisini planlıyoruz." şeklinde konuştu. İzmir'in kendine has bir yaşam tarzı olduğuna da dikkat çeken ETİK Yönetim Kurulu Başkanı, "Antalya'da bir tatil köyüne gidiyorsunuz ama dışarıya çıktığınız zaman farklı etkinlik bulmanız zor. İstanbul'a giderseniz, otel dışına çıktığınızda deniz ve kumsal bulma şansınız olmuyor. Dolayısıyla İzmir, bu iki şehrin hayat tarzının harmanlandığı bir yer." dedi.
Finlandiya ile turizm ilişkilerinin henüz istenen seviyeye gelmediğine, potansiyelin çok daha yüksek olduğuna işaret eden İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ise özellikle kruvaziyer turizmin bölgenin tanıtımında ve ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu kayetti. Ediz, kruvaziyer turizmiyle bölgeye gelen turistlerin daha sonra aileleriyle birlikte tekrar gelmesi olduğuna dikkat çekti.y

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları