loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim İş 4 Nolu Şube Başkanı Başgönül'den Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na tepki

Eğitim İş 4 Nolu Şube Başkanı Başgönül'den Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na tepki
Tarih: 07.05.2021 - 12:34
Kategori: Sendika

Eğitim İş 4 Nolu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız" sözüne tepki gösterdi.

Alman mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi, tüm turizm çalışanları, otel ve restoran çalışanları, havaalanı çalışanları, tur rehberleri, şoförler dahil turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” açıklamasını yaptı.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarına Eğitim İş 4 Nolu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başgönül "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları en iyisini hak eder. Vatandaşlarımız en güzel söyleme layıktır. Vatandaşlarını yaşatmak adına her şeyden fedakarlık yapılması gerekilen ortamda, turistlerin güvenliğinin düşünülmesi onurumuzu kırmıştır" dedi

Başgönül'ün açıklaması şöyle:

"Vatandaşlarını yaşatmak adına her şeyden fedakarlık yapılması gerekilen ortamda, turistlerin güvenliğinin düşünülmesi onurumuzu kırmıştır Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube ve Birleşik Kamu İş İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül; Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Turistin görebileceği herkesin aşılanacağı” açıklaması kamu emekçilerini derinden sarsmıştır. Şubat ayından beri Sars-Cov-2 virüsü enfeksiyonu dolayısıyla kaybettiğimiz eğitimci arkadaşlarımız elliden fazla. Birlikte ekmek yiyip ülkenin geleceği çocukları yetiştirmek adına her gün selamladığımız arkadaşlarımızı kaybediyoruz veya enfekte haberlerini alıp korku içinde iyileşmelerini bekliyoruz. Ülkemizin öğretmenleri aşı bekliyor. Yurtdışından gelen turistlere zarar gelmemesi adına yapılacak aşılama açıklaması ülkenin vatandaşlarına bakış açısı bizi tam olarak yıpratmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları en iyisini hak eder. Vatandaşlarımız en güzel söyleme layıktır. Vatandaşlarını yaşatmak adına her şeyden fedakarlık yapılması gerekilen ortamda, turistlerin güvenliğinin düşünülmesi onurumuzu kırmıştır. Telafi amacıyla özür beklemekle birlikte ivedilikle aşılama çalışmalarının hızlanmasını istiyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları