loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim İş: Çocuklarımızın hayatıyla oynamalarına asla izin vermeyeceğiz

Eğitim İş: Çocuklarımızın hayatıyla oynamalarına asla izin vermeyeceğiz
Tarih: 04.07.2019 - 17:02
Kategori: Sendika

12 kişinin hayatını kaybettiği Süleymancılara ait olduğu bilinen Aladağ’daki öğrenci yurdundaki yangın ile ilgili davada karar açıklandı. Davayı takip eden Eğitim İş Sendikası dava sonrası mahkeme kararı ile ilgili açıklamada bulundu.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınıyla ilgili, Eğitim-İş’in ilk günden bugüne takip ettiği davanın karar duruşması Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti 8 sanığa, 8 yıl ile 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi.

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Genel Sekreter Ebru Sungar, Genel Merkez Hukuk Bürosu Avukatı Burak Sabuncu, Birleşik Kamu-İş Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Adana 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana 2 No’lu Şube Başkanı Erkan Şenol ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Kürtül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kozan İlçe Temsilcilik Başkanı Halil Mazlumoğlu ve çok sayıda sendika üyesi davayı takip etti.

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım kararın açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, ölümlerde birincil derecede sorumluluğu olan kamu görevlisi sanıklar hakkında beraat kararı verilmesine tepki gösterdi. Her ne kadar istenilen sonuç alınamasa da sonucun alınmasında en büyük payın, faciada yaşamını yitiren çocukların aileleri olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Tüm tehditlere ve baskılara rağmen yılmadan adalet mücadelesi veren ailelere ve baro avukatlarına teşekkür ediyorum. Bizler burada onlara sadece destek olduk. Asıl savaşı kazanan, üzerinden rant elde etmek isteyen tarikatlara ve cemaatlere boyun eğmeyen ailelerdir” diye konuştu.

Aladağ faciasının kamusal ve laik eğitimin yok edilmek istenmesinin bir sonucu olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bizler, öğrencilerimize, geleceğimize, laik, bilimsel, çağdaş, parasız ve kamusal eğitime sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın geleceği ve yaşamı her şeyden önemlidir. Siyasi hesaplar peşinde koşanların, çocuklarımızın hayatıyla oynamalarına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından kısa bir yürüyüş gerçekleştirildi.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları