loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'dan velilere çağrı; Okullara bir an önce DİLEKÇE VEREREK müfredat dışı etkinliklere çocuklarınızın katılmasını istemediğinizi belirtin!

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'dan velilere çağrı; Okullara bir an önce DİLEKÇE VEREREK müfredat dışı etkinliklere çocuklarınızın katılmasını istemediğinizi belirtin!
Tarih: 18.12.2023 - 20:29
Kategori: Eğitim

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in itiraf niteliğindeki açıklamasından da anlaşılacağı üzere, siyasi iktidar imzaladığı protokoller ile okullarımızı tarikat ve cemaatlere açmıştır, daha fazla açmaya da devam edecektir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna baplı Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay açıklamasında;

"Sevgili veliler, eğitime ve çocuklarımıza gelin hep birlikte sahip çıkalım!!!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in itiraf niteliğindeki açıklamasından da anlaşılacağı üzere, siyasi iktidar imzaladığı protokoller ile okullarımızı tarikat ve cemaatlere açmıştır, daha fazla açmaya da devam edecektir.
Siyasi iktidarın kamusal sorumluluğu olan her alanı yeşil sermayeye, tarikat ve cemaatlere bilinçli olarak açtığı, yurttaşları bu tür gerici yapılara mahkum ettiği bu ortamda anlaşılan o ki çocuklarımızı korumak için tüm demokratik kitle örgütlerine ve her bir yurttaşa daha fazla sorumluluk düşüyor!
Bir kez daha altını çizmek isterim ki; veli izin belgesi olmadan, İmzalanan hiçbir protokol kapsamında çocuklarımıza yaklaşılamaz!
Ancak alandan aldığımız bilgiler ve Milli Eğitim Bakanının Meclis kürsüsünden söylemeye cesaret ettiği sözler gösteriyor ki izin belgesi olmaksızın bu protokoller kapsamında çocuklarımız, devlet eliyle tarikat ve cemaatlere, eğitim bilimi ve pedagojiden bihaber kişilere teslim ediliyor ve anlaşılan o ki daha fazla teslim edilmeye de devam edilecek.

Sevgili veliler,
Çocuklarımız eğitimci olmayan kişilere, laik, bilimsel ve karma eğitim karşıtlarına, tarikat ve cemaatlere asla teslim edilemez.
Çocuklarınızı korumak adına, şimdiden MEB’in tarikat ve cemaatlerle imzaladıkları protokolleri reddedin. Sizlerden izin almaksızın yaratılmak istenen fiili duruma hep birlikte karşı duralım! Okullara bir an önce DİLEKÇE VEREREK müfredat dışı etkinliklere çocuklarınızın katılmasını istemediğinizi belirtin. İsteğiniz dışında çocukların bu tür yapıların faaliyetlerine katıldığını tespit ederseniz tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağınızı belirtiniz. Tüm eğitim emekçilerini de yaşanan her türlü olumsuzluğu bizlerle paylaşmaya davet ediyoruz.
“Çocukları korumak, vatanı korumaktır” anlayışıyla eğitime ve çocuklarımıza sahip çıkalım!" dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları