loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş her koşulda, Cumhuriyetten, Atatürk’ten, aydınlanmadan, hak ve özgürlüklerden, hukukun üstünlüğünden yanadır!

Eğitim-İş her koşulda, Cumhuriyetten, Atatürk’ten, aydınlanmadan, hak ve özgürlüklerden, hukukun üstünlüğünden yanadır!
Tarih: 27.06.2023 - 17:55
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, Gazeteci Merdan Yanardağ’ın kaçma şüphesi yokken hukuksuz bir şekilde gözdağı vermek istercesine gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay yaptığı açıklamada;
"Eğitim-İş her koşulda, Cumhuriyetten, Atatürk’ten, aydınlanmadan, hak ve özgürlüklerden, hukukun üstünlüğünden yanadır!
Türkiye'nin gericileştirilmesinin, kurucu değerlerinden uzaklaştırılmasının önünde dimdik duran demokratik kitle örgütlerinin başında gelen Eğitim-İş, Cumhuriyet değerlerine bağlılığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız ve bölünmez bütünlüğünden bir adım taviz vermeyen tavrı ortadayken hiç şaşırtıcı olmayan bir biçimde yine saldırıya uğramaktadır. Başlatılan karalama kampanyası, karanlık odaklarca büyütülmeye çalışılmaktadır.
Bizlerin tüm terör örgütlerine karşı tavrı nettir. Eğitim-İş, yıllardır ve defaatle eğitim alanının dışında yaptığı açıklamalarda terörle mücadelenin hakkınca yapılmadığına işaret etmiş, terörle mücadelenin bir vatan meselesi olduğunu vurgulamıştır.
Biz her zaman terörün, teröre sebep olanların ve terörden medet umanların karşısında olduk. Ne kimlik siyasetine saplandık ne ırkçılık ne de bölücülük hastalığı içerisinde olduk. Bizim için, PKK da FETÖ de Hizbullah da terör örgütüdür.
Biz, iktidara yaslanarak terörü övenlerden, “Hocam çok özledik gel de bitsin artık bu hasret” diyenlerden, “çözüm süreci” deyip akil adamcılık oynayanlardan, Atatürk posterlerini saklayanlardan olmadık. Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla aydınından askerine birçok insanı soruşturmalar tamamlanmadan suçlu ilan edenlerden, buna destek olanlardan, kafasını kuma gömenlerden olmadık. Hak, hukuk, adalet neyse her koşulda onu savunduk. Bizim gibi düşünüp düşünmediğine bakmaksızın düşünce özgürlüğünden, temel hak ve özgürlüklerden yana olduk.
Eğitim-İş’e yapılan bu saldırıların planlayıcıları, bu piyonların sahipleri bilsin ki Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için kurulan Eğitim-İş, tüm bu alçaklıkları göze alarak yola çıkmıştır. Ergenekon kumpaslarına karşı çıktığı için iktidar eksenli medyanın manşetlerinde hedef aldığı Eğitim-İş, bu karanlık saldırılara göğsünü siper etmeyi her zaman bilmiştir.
Eğitimi gericileştiren, yoksul evlatlarımızı tarikat yurtlarına ve imam hatiplere mecbur bırakan, ulusal bayramlarımıza bile alerji duyan, öğretmenlerimizi yoksulluktan intihar edecek hale getiren, FETÖ'den gerekli dersi çıkarmayıp tarikatları, cemaatleri bir kamu hizmeti olan eğitime taşeron yapan zihniyetin ve destekçilerinin bize saldırması, bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir.
Biz alanlarda “ABD’nin imamı kaça sattın vatanı derken” FETÖ’ye övgüler düzüp şimdi başka cemaatlere yaslananların, güvenlik kayıtlarında Hizbullah bağlantısı belli yapılarla yan yana gelenlerin vatan sevgisi de vatandaş sevgisi de sorunludur!
Tüzüğünde açıkça “Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti‘nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzenini, demokratikleşme ve ulusal eğitim hedefini geliştirerek korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için elinden gelen her türlü çabayı gösterir” yazan Eğitim-İş, her türlü ırkçılığa, gericiliğe, bölücülüğe karşıdır. Eğitim-İş, terörü destekleyenin de sebep olanın da terörden medet uman zihniyetin de her koşulda karşısındadır. Eğitim-İş'in vatan sevgisini sorgulamak ise kimsenin haddine değildir.
Yıllardır gazeteci kimliği ile bilinen Merdan Yanardağ’ın kaçma şüphesi yokken hukuksuz bir şekilde gözdağı vermek istercesine gözaltına alınmasına yönelik sosyal medya paylaşımımı manipüle etmeye çalışanlara birkaç söz söylemek şart olmuştur:
Cumhuriyet, her bir yurttaşını eşit görerek ifade özgürlüğünü teminat altına aldığı halde keyfi gözaltılara ve tutuklamalara ses çıkarmazsak, bu hukuksuzluğun gün gelip bizi de vuracağı muhakkaktır. Çünkü şaşmaz bir tarihsel öğretidir ki: Ayarı bozulan kantar, gün gelip sizi de tartar!
Bizim dünyamızda, söz yürekten gelir. Bizim dünyamızda takiyeye, kılıflar uydurmaya, başkalarının mağduriyetlerine el ovuşturarak o mağduriyetlere karşı duruş sergileyenlere saldırmak için fırsat kollamaya yer yoktur.
Eğitim-İş her koşulda, Cumhuriyetten, Atatürk’ten, aydınlanmadan, hak ve özgürlüklerden, hukukun üstünlüğünden yanadır."

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları