loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim İş İstanbul 4 nolu şube başkanı Başgönül; 'Tedbirler alınmadan yüz yüze eğitim hangi bilimsel yöntem ile başladı? Bir tek insanımızı dahi kaybetmeye tahammülümüz yok'

Eğitim İş İstanbul 4 nolu  şube başkanı Başgönül; 'Tedbirler alınmadan yüz yüze eğitim hangi bilimsel yöntem ile başladı? Bir tek insanımızı dahi kaybetmeye tahammülümüz yok'
Tarih: 03.03.2021 - 07:29
Kategori: Sendika

Eğitim İş Sendikası İstanbul 4 nolu şube başkanı Alkoç Turan Başgönül salgının hızını kesmeden devam ettiği günlerde tedbirlerin alınmadan başlatılan yüz yüze eğitim nedeniyle uyardı; "Eğitim emekçilerimizin, öğrencilerin ve velilerin sağlığı açısından kaygılı ve endişeliyiz."...

Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim İş Sendikası İstanbul 4 nolu şube başkanı Alkoç Turan Başgönül yaptığı yazılı başın açıklamasında;

"Yapılan toplantı sonrasında, 02/03/2021 tarihinden itibaren İstanbul'da okul öncesi, ilkokul ve 8. ile 12. sınıflar seyreltilmiş yüz yüze eğitim programlarına başlamış bulunuyorlar.

Son açıklamaya göre Türkiye genelinde virüsün bulaşma katsayısı(hızı) 1.05 ve üzeridir. Halbuki salgının kontrol altına alınması için gerekli katsayı 0.7-0.8 olarak belirtilmiştir. Günlük vaka sayılarında ise dalgalanmalar mevcut olup bazı günlerde arka arkaya aktif vaka sayılarında artış görülmektedir.

27 Şubat 2021 tarihinde 9.193 , 28 Şubat 2021 tarihinde 8.424, 1 Mart tarihinde 9.891 aktif vaka sayısı tespit edilmiştir. Aktif vaka sayısının artmasından gördüğümüz kadarıyla, salgının yayılma eğiliminde olduğu ortadadır. Üstelik ülkemizde virüsün mutasyon çeşitleri de yayılmaktadır. Konu uzmanları ise Türkiye'ye özgü bir mutasyonun olabileceğinden bahsetmektedir.

Tüm bunların sonucunda bakanlığın hangi somut gerekçe ile okulları açtığını haklı olarak merak ediyoruz. Bulaşma katsayısı mı azaldı? Aktif vaka sayısında salgın riskinin düşük olacağı bir sürekli azalma eğilimi mi var? Öğretmenler ve eğitim emekçileri aşı oldu mu? Genel aşılamada hızlı bir uygulama atağına mı geçildi? Okulların salgın tedbirleri arttırıldı ve maddi imkânlar mı sağlandı?

Hiçbir açıklama olmadan okullar anlayamadığımız bir inatla açıldı.

Öğretmenlerin şubat ayı sonunda aşılanmaya başlanacağı açıklaması ise unutulmak üzere. İstanbul, günlük toplu taşıma ve aktif çalışma hayatı ile şehir içinde 24 saat içinde milyonların yer değiştirdiği bir şehir. Salgının bulaşma katsayısı göz önüne alındığında çok değil birkaç hafta sonra İstanbul’da salgın hiç görülmediği kadar yaygınlaşacak ve bunun sorumlusu kim olacak?

Öğrenciler, öğretmenler, eğitim çalışanları ve veliler salgını birbirine ilettiklerinde evdeki yaşlılar, günlük yaşamda alışveriş yaptığı kişiler, dostlar, arkadaşlar, aileler, toplu taşımadaki insanlar, kısacası tüm halkımız risk altında olacaktır.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin aşılandığı, risk grubundaki kişilerin aşılanmasının tamamlandığı, yaygın aşılamanın tüm vatandaşlara uygulanmaya başladığı bir tarihte okulların açılmasını uygun buluyor ve destekliyoruz. Uzaktan eğitimin haziran sonuna kadar sürdürülüp tüm enerjinin eylül ayında okulların açılmasına harcanması taraftarıyız. Bunun ön şartı ise tüm eğitim emekçileri ve risk grubunda olanların aşılanması ile risk grubunda olmayan kişilere de aşılamanın başlatılmasıdır.

İstanbul'da yüz yüze eğitim faaliyetlerinin başlaması ve devam ediyor oluşu herhangi bir bilimsel kanıta dayanmamaktadır. Eğitim emekçilerimizin, öğrencilerin ve velilerin sağlığı açısından kaygılı ve endişeliyiz. Yanlış alınmış kararlardan dolayı bir tek insanımızı dahi kaybetmeye tahammülümüz yok, bu yanlıştan çok geçmeden, hemen şimdi dönülmesini rica ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları