loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş: İstanbul’daki terör saldırısını şiddetle kınıyoruz

Eğitim-İş: İstanbul’daki terör saldırısını şiddetle kınıyoruz
Tarih: 12.01.2016 - 16:19
Kategori: Sendika

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Sultanahmet'te yaşanan patlama sonrası bir açıklama yayımladı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Sultanahmet'te yaşanan patlama sonrası bir açıklama yayımladı.

Demir'in açıklaması şöyle:

''İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda yaşanan ve ilk bilgilere göre 10 kişinin yaşamını kaybetmesine 15 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 

Patlamanın nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, siyasi iktidar her zaman olduğu gibi jet hızıyla yayın yasağı getirerek halkın bilgi edinme hakkını ihlal etmektedir. Patlamanın sorumluları ve arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı ve bu konuda halka hesap verilmelidir. 

Neredeyse bütün Ortadoğu’daki emperyalist kavgaya, akıldan ve ulusal çıkarlardan uzak bir şekilde salt taşeron olma mantığıyla müdahil olan AKP iktidarı, izlediği yanlış dış politika ile Türkiye’yi de bir çatışma sürecinin içine itmiştir. AKP iktidarının, çok uluslu terör örgütlerine sınır kapılarını açması, onlara her türlü desteği vermesi, etnik ve mezhepsel ayrışma temelinde siyaset izlemesi, “çözüm süreci” adı altında kamuoyunu oyalayarak terörle mücadele etmek yerine terörün varlığından siyasi rant elde etmek istemesi, bugün ülkemizde insanların katledilmesine yol açmaktadır. 

Siyasi iktidar, terörü besleyecek, ayrımcılığı kurumsallaştıracak etnik ve mezhep temelli politikalardan vazgeçmeli, ülkenin huzur ve istikrarı bir an önce sağlanmalıdır. Eğitim-İş olarak terörü bir kez daha lanetliyor, patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.''

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları