loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş, MEB'in yönetici görevlendirme yönetmeliğini yargıya taşıdı

Eğitim-İş, MEB'in yönetici görevlendirme yönetmeliğini yargıya taşıdı
Tarih: 17.05.2019 - 15:59
Kategori: Sendika

Eğitim-İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmeliği"nde yer alan 'mevcut yöneticilere yeniden görevlendirme hakkı verilmesi' hükmünü yargıya taşıdı.

Konuya ilişkin Sendikadan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Haziran 2018’de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmeliğe göre mevcut (4 ya da 8 yılını dolduran) yöneticilere yeniden görevlendirme kapsamında başvuru hakkı verilmektedir.

Bu yöneticiler yeniden görev alabilmek için ek-1 değerlendirme formuna göre elde edilecek puan doğrultusunda görevlendirileceklerdir. Bu durum 2014 yılında kanun değişikliğiyle görevden alınan okul yöneticilerinin yerine mülakatla görev verilen yöneticilerin kayırılması, kadrolarının garanti altına alınması anlamına gelmektedir.

Görevlendirme tanımı, yeniden görevlendirme olarak yapıldığı halde daha önce yöneticilik hizmeti bulunan ve Bakanlıkça re’sen ya da herhangi bir sebeple yöneticilik görevini bırakan yöneticilerin kapsam dışı tutulması hakkaniyete aykırılık teşkil etmektedir.

Bu nedenle daha önce yöneticilik hizmeti bulunan ve Bakanlıkça re’sen ya da herhangi bir sebeple yöneticilik görevini bırakan yöneticilerin de yeniden görevlendirme kapsamına alınması gerektiği aksi uygulamanın haksız ve hukuksuz bir uygulama olacağı sendikamızca değerlendirilmiş olup bu haksızlığın giderilmesi için yönetmeliğin bu konudaki ilgili hükümlerinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ardından iptali istemiyle yargıya taşıdık."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları