loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim İş: Öğretmenlik meslek kanunu saray ve yandaş aklıyla çıkarılamaz

Eğitim İş: Öğretmenlik meslek kanunu saray ve yandaş aklıyla çıkarılamaz
Tarih: 28.12.2018 - 10:50
Kategori: Gündem

Birleşik Kamu İş'e bağlı Eğitim İş Sendikası geçtiğimiz günlerde açıklanan 'Öğretmenlik meslek kanunu' taslağına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Eğitim İş Sendikası, hükümetin açıkladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı'nın öğretmen meslek kanunu için kendi kurduğu kurulla Saray'da toplantı yaptığına dikkat çeken Eğitim İş söz konusu kurulun, eğitimden çok işletme, mühendislik ve ilahiyat menşeili olduğuna dikkat çekti. 

"AKP iktidarı döneminde düşürüldüğü durum ve itibar kaybının giderilmesine, öğretmenlik mesleğinin eğitimin birincil öznesi olduğunun vurgulandığı yönelik düzenlemeler yapılmalıdır" ifadelerinin yer aldığı Eğitim İş'in açıklaması şöyle:

"AKP döneminde en itibarsızlaştırılan mesleklerden olan öğretmenliğe dair hükümetin bir meslek kanunu hazırlığı içinde olması büyük önem arz etse de, bu hazırlıkların yürütülüş biçimi, önceden bir yerlerde hazırlanmış taslaklarla hareket edilmesi, eğitimin tüm paydaşlarından doğru biçimde görüş alınmaması, eğitimciler için hayati önem taşıyacak olan bu kanuna dair şimdiden düşündürücü olmuştur.

Kupon arazilerden, araçların camlarındaki filmlere kadar hiçbir konuyu başka bir devlet kurumuna bırakmayan Cumhurbaşkanı, tıpkı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nin önemli kısımlarını Milli Eğitim Bakanı'na bırakmayıp kendisi açıklamayı tercih ettiği gibi, öğretmen meslek kanunu için de kendi kurduğu kurulla Saray'ında bir toplantı düzenlemiştir.

Eğitim Öğretim politikaları için oluşturulan kurulun üyelerinin eğitimden ziyade işletme, mühendislik ve ilahiyat menşeili olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Böyle önemli bir toplantının Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılması ve bu görüşmelerin şeffaf olması gerektiğini düşündüğümüz için Eğitim-İş olarak Saray'daki toplantıya katılmadık.
Ama eğitim sisteminin atar damarı olan eğitimcilerimizin meslek kanununda olmazsa olmaz olarak raporladığımız maddeleri MEB'e defaten iletmiş bulunmaktayız.
Saray'daki hazırlığın ardından ortaya yetersiz, ihtiyaca cevap olmayan bir kanun tasarısı çıkar ve eğitim alanındaki sendikalardan, uzmanlardan "laf olsun diye" görüş alındığı kanaati oluşursa diye, tarihe not düşmek için öğretmen meslek kanununda olması gerekenleri kamuoyuyla paylaşıyoruz.

İŞTE HAKKANİYETLİ BİR KANUN İÇİN ROTA

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: Öğretmen meslek kanununda aşağıdaki tüm içeriklerin sağlanması elzemdir:
 Mesleğimiz Onurumuzdur. Mesleğimizin AKP iktidarları döneminde düşürüldüğü durum ve itibar kaybının giderilmesine, öğretmenlik mesleğinin eğitimin birincil öznesi olduğunun vurgulandığı yönelik düzenlemeler yapılmalıdır"


 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları